Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Kiteen kaupunki käynnistää kumppanuuspöytämallin – Tavoitteena mm. edesauttaa asukkaiden osallistumista kaupungin kehittämiseen

  • Katri Keskitalo

Kiteen kaupunki tehostaa asukkaiden osallistumista kaupungin kehittämiseen uuden kumppanuuspöytämallin avulla, tiedottaa Kiteen kaupunki.

Mallin tarkoituksena on ”edistää ja kehittää kansalaistoimintaa sekä edesauttaa asukkaiden mahdollisuuksia osallistua kaupungin kehittämiseen ja elinvoimaisuuden parantamiseen.”

Tiedotteen mukaan malli perustuu vapaamuotoisten kumppanuuspöytien ja kyläyhdistysten sekä vastaavien toimijoiden aktiivisuuteen. Tavoitteena on, että kumppanuuspöydissä työstetään ideoita ja konkreettisia ehdotuksia kaupungin kehittämiseksi. Esityksiä voivat tehdä niin yksittäiset kuntalaiset kuin järjestötkin tai yritykset.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jatkossa kumppanuuspöydät pidetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Kumppanuuspöytien asialistalle saa asioita alueen puheenjohtajan kautta.

Kumppanuuspöydissä tehdyt aloitteet käsitellään kootusti aina kaupungin johtoryhmässä, jonka jälkeen ne annetaan toimialueille käsiteltäväksi ja mahdollisesti toimielimiin päätettäväksi. Kaupungin vastine aloitteisiin käsitellään aina seuraavassa kumppanuuspöydässä, tiedotteessa kerrotaan.

Kumppanuuspöytien asialistat ja muistiot tulevat nähtäville Kiteen kaupungin verkkosivuille osoitteeseen http://www.kitee.fi/fi/esityslistat-ja-poytakirjat.

Ensimmäisissä pöydissä valitaan kullekin alueelle puheenjohtaja, joka osallistuu yhdessä kaupungin kanssa asioiden valmisteluun. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia eikä niihin ole ennakkoilmoittautumista.

Ensimmäiset kumppanuuspöydät kokoontuvat seuraavasti:

- Puhoksen alue keskiviikkona 15.8. klo 18–20 Vangan Puhoksen perinnenavetalla

- Kesälahden taajama keskiviikona 29.8. klo 18–20 Puruvesi-salissa

- Kiteen taajama torstaina 6.9. klo 18–20 Sivitys- ja kulttuurikeskus Ilmarisen ravintolasalissa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa