Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Maakunta

Lähes 170-vuotias talo saa uudet hirret Joensuun Torikatu 12:ssä - Tiloihin tulossa kahvila ja kauppoja

  • Matti Siippainen
  • Mikko Makkonen
Suvantokadun ja Torikadun kulmassa olevan Wanhan Kulman  kunnostus on edennyt alimpien hirsien vaihtoon. Korttelin uudet kerrostalotkin ovat jo valmiita. Suvantokadun ja Torikadun kulmassa olevan Wanhan Kulman kunnostus on edennyt alimpien hirsien vaihtoon. Korttelin uudet kerrostalotkin ovat jo valmiita.
Joensuun keskustan vanhimpiin taloihin kuuluvan Torikatu 12:n kunnostustyöt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että parhaillaan uusitaan rakennuksen alimpia hirsiä. Torikadun ja Suvantokadun kulmassa oleva keltainen talo on vuodelta 1851, ja sen ilme uusittiin vuonna 1909.

Sisäpuolen kunnostustyöt arvotalossa aloitettiin jo keväällä.

Rakennuksesta korvataan kaksi alinta hirttä harkko- ja parrurakenteella, kertoo Miika Sunikka puutalojen kunnostuksesta vastaavasta Rantakortteli 48 Oy:stä. Samalla sokkelia nostetaan. Lisäksi uusitaan muita huonokuntoisimpia hirsiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sunikan mukaan sisätiloissa hyödynnetään talon hirsikehikko. Muutama kakluuni sekä vanhat ikkunat ja väliovet pyritään säilyttämään. Talon alapohja puhdistetaan, ja lattiarakenteeksi tulee tuulettuva rossipohja, kuten se on ollut alun perin.

Töiden uskotaan valmistuvan vuodenvaihteen tienoilla.

Taloon on tulossa kahvila ja kauppaliikkeitä. Neuvottelut vuokralaisten kanssa ovat vielä kesken.

Viereisen, vuodelta 1862 olevan Torikatu 10:n kunnostustyöt yhtiö aloittaa sen jälkeen, kun rakennuslupa on saatu.

Rantakortteli 48 Oy:n perustivat Miika Sunikka, Martti Aittapelto, Samuli Sallinen ja Jami Tammi, jotka ostivat kesällä 2015 kaupungilta Torikatu 10 ja 12 puutalot suojeluvelvoitteineen.

Korttelin toinenkin kerrostalo on jo valmis. Ensimmäiset asukkaat muuttivat sinne tällä viikolla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa