Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Maakunta

Kiusaamisen vastainen kampanja julkaistiin Facebookissa - 11 kiusattua nuorta antoi kasvonsa ja tarinansa

  • Tuuli Rantasalo
  • Marko Puumalainen

11 kiusattua nuorta osallistui kiusaamisvastaiseen kampanjaan omilla kuvillaan ja tarinoillaan. #näesydämellä-kampanja oli valokuvaaja Miia Laurilan, 39, hyväntekeväisyysprojekti.

- Mietin pitkään, onko minulla oikeutta pyytää heitä tuomaan kasvonsa kameran eteen. Toisaalta mietin myös, onko minulla oikeus evätä rohkeilta nuorilta mahdollisuus päästä näyttämään heidän rohkeutensa.

Laurila etsi Facebook-julkaisun kautta nuoria, jotka olisivat tulleet kiusatuiksi. Yhteydenottoja alkoi sadella. Lopulta 11 nuoren kuvat ja tarinat kiusaamisesta julkaistiin kiusaamisvastaisen kampanjan Facebook-sivuilla. Projektin hän toteutti Korpilumo-yrityksensä kautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Olen tehnyt muitakin hyväntekeväisyysprojekteja, mutta tämä meni eniten ihon alle. Halusin näyttää nuorille, että näen heissä kaikissa valoa.

Tällä viikolla ilmestyi Laurilan lastenkirja Inkeri ja Rinkeli - Kun valo voittaa. Kirjassa käsitellään kiusaamista sekä aikuisten että lasten välisellä tasolla. Keijusiskokset Inkeri ja Rinkeli ovat tuttuja Laurilan aiemmasta kirjasta Inkeri ja Rinkeli ja talven lumo. Hän on itse kirjoittanut ja kuvittanut kirjan. Kirja on omakustanne, ja sitä on saatavilla vuoden ajan.

- Kirja oli keino selviytyä ja käydä omia kokemuksiani läpi, Laurila kertoo.

- Oli sattumaa, että #näesydämellä-kampanja ja kirja julkaistiin lähes samaan aikaan. Kampanjan kuvauspäivinä samaistumispintani kiusattuihin nuoriin oli vahva. Omat kokemukseni olivat vereksellä.

Lisää aiheesta tilaajille: Valokuvaaja Miia Laurila perusti kiusaamisvastaisen kampanjan - "Tämä meni ihon alle"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa