Keskiviikko, 19.12.2018 
Iikka, Iiro
Maakunta

Mukavan kesäistä säätä luvassa tapahtumavilkkaaksi lauantaiksi

  • Olli Sorjonen, STT
  • Leena Rissanen

Joensuun seudulla saatetaan saada lauantaiaamuna sadekuuroja. Tästä huolimatta sää pysyy lämpimänä. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan Joensuussa lämpötila on korkeimmillaan 24 asteessa, eli hellerajaa ei aivan rikottaisi.

Lauantaina maakunassa tapahtuu: vietetään Kontiolahti-päivää, Wanhan kaupungin päivää ja Iskelmäkesää Joensuussa, Tuopanjoen kokkailupäivää Juuassa ja niin edelleen. Tämän hetkisen ennusteen mukaan tapahtumia päästään siis viettämään mukavan kesäisessä säässä, eikä ennusteissä näy ainakaan vielä ukkosia.

Viikonloppu tietää sateiden jatkumista Lapissa, enimmäkseen poutaa maan keskiosassa ja mahdollisesti jopa helteitä kaakossa, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lauantaina ja sunnuntaina sataa Pohjois-Lapissa ja joitakin kuuroja saattaa tulla Pohjois-Pohjanmaalla. Sunnuntain vastaisena yönä maan eteläosissa sataa paikoitellen ja osa sateista saattaa nousta maan keskiosiin.

Lämpötilat liikkuvat lauantaina Lapin keskiosissa ja Pohjois-Lapissa 14–19 asteessa. Pohjois-Pohjanmaalla lämpötila on noin 20 asetta, siitä etelään 22–25 astetta.

Sunnuntaina maan pohjoisosissa lämpötila on noin 13–19 astetta. Maan eteläosissa lämpötila on 18–21 astetta.

Sunnuntaina saattaa myös ukkostaa.


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa