Keskiviikko, 19.12.2018 
Iikka, Iiro
Maakunta

Motissa kansallismaiseman kupeessa - Krooninen rahavaje rokottaa erityisesti syrjäisten kylien teitä

  • Emma Auvinen
  • Mikko Makkonen
-Ei meidän kannata tehdä uusia investointeja, jos ihmiset eivät meinaa edes päästä tänne tietä pitkin, Tapio Nevalainen sanoo. -Ei meidän kannata tehdä uusia investointeja, jos ihmiset eivät meinaa edes päästä tänne tietä pitkin, Tapio Nevalainen sanoo.

Lieksalainen matkailualan yrittäjä Tapio Nevalainen on kesän jäljiltä näreissään. Vuonislahdessa, Lieksan keskustasta 27 kilometriä etelään, sijaitseva Kestikievari Herranniemi on Nevalaisen näkemyksen mukaan motissa huonokuntoisten teiden takana.

- Ei meidän kannata tehdä uusia investointeja, jos ihmiset eivät meinaa edes päästä tänne tietä pitkin.

Nevalainen huomauttaa, että Vuonislahti kuuluu Kolin kehittämisalueeseen. Kestikievarin kävijöistä suuri osa vierailee Kolilla, minne pääsee Vuonislahden rannasta kantosiipialuksella kymmenessä minuutissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vuonislahdessa on Nevalaisen majatalon lisäksi satapaikkainen karavaanarialue.

Vuonislahteen kulkeva päätie on Vuonislahdentie. Se on osittain asfalttipäällysteinen, ja osin päällyste on poistettu. Jäljelle jäänyt asfaltti on suurelta osin kuoppaista ja railoista.

Ensiavuksi kuoppia on täytetty soralla, ja tien varressa liikennemerkit varottavat tien kunnosta. Myös Vuonislahdentielle johtavat yhdystiet ovat monilta kohdin heikossa kunnossa, osittain vaarallisiakin.

Pohjois-Savon ely-keskus vastaa tie- ja liikennepalveluista Pohjois-Karjalassa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Savossa.

Nurmeksen ja Joensuun hoitoalueen aluevastaava Ilkka Puumalainen on tietoinen Vuonislahdentien perusteellisen kunnostuksen tarpeesta.

Se kuitenkin vaatisi hänen mukaansa hyvinkin huomattavia summia.

- Kunnostushankkeet tehdään siellä, missä liikkujia on eniten. Sitten nämä soratiet putoavat peruskorjaushankkeista pois.

Läpikäytäväntiellä on noin sata käyttäjää vuorokaudessa, joten se on prioriteettilistalla häntäpäässä.

Puumalaisen mielestä teiden huollossa tapahtui käännös huonompaan, kun teiden kunnossapito siirtyi valtiolta kuntien yrityksiltä ostettavaksi.

- Valtio voisi palauttaisi vaikka viisikymmentä prosenttia liikennöimisestä ja autoilusta palautuvia verotuloja tiestön ylläpitoon, hän toivoo.

Tapio Nevalaista kismittää, että tiet pilaavat Kestikievari Herranniemen mainetta internetin matkailusivustoilla.

- Meillä on hyvät arvioinnit kaikesta muusta, mutta saavutettavuudesta olemme saaneet huonot pisteet, Nevalainen harmittelee.

- Vuonislahteen ei pian halutakaan tulla, kun sana leviää.

Koko juttu tilaajille:

Vuonislahti on kansallismaiseman kupeessa, mutta sinne pääseminen on työn ja tuskan takana

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa