Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Maakunta

Kotiseutu-uutiset: Paksuniemen Juomatehdas muuttaa Juukaan Kivikeskuksen tiloihin

  • Anni Kuittinen
  • Riikka Hurri
Darja ja Jean-Francois Flogny toimivat yrittäjinä myös Ilomantsin Petkeljärven kansallispuistossa, missä kuva on otettu kesällä 2017. Darja ja Jean-Francois Flogny toimivat yrittäjinä myös Ilomantsin Petkeljärven kansallispuistossa, missä kuva on otettu kesällä 2017.

Paksuniemen Juomatehdas muuttaa Rääkkylästä Juukaan, kertoo Kotiseutu-uutiset.

Juuassa Juomatehdas asettuu syksyn aikana Kivikeskuksen tiloihin. Kivikeskusta pyörittänyt Suomen Kivitutkimussäätiö päätti lopettaa toimintansa viime vuoden loppupuolella talousvaikeuksien vuoksi. Juuan kunta osti kiinteistön osan säätiöltä ja kiinteistö siirtyi kunnalle kesällä. Osan kiinteistöstä omistaa Riveria.

Rääkkylän Juomatehtaan Juukaan siirtävät sen uudet omistajat Darja ja Jean-Francois Flogny. He ovat Kotiseutu-uutisten mukaan päätyneet muuttoon, koska tuotannolle tarvitaan lisää tilaa. 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pariskunta osti panimon tänä keväänä.

– Aika nopeasti yrityksen ostamisen jälkeen ymmärsimme, että tarvitsemme lisää tilaa tuotannolle ja varastolle. Paksuniemen meijeritalo on todella surullisessa kunnossa. Emme voi laajentaa, kun rakennuksen muissa osissa katto vuotta, ja siellä on rotan mentäviä aukkoja, Darja Flogny kertoo lehdelle.

Jo keväällä uudet yrittäjät kertoivat Karjalaiselle, että he aikovat laajentaa juomavalmistusta myös Kolille, jossa he pitävät Gastropub Kolin Ryynästä. Kolilla tehtäisiin käsityöläisoluita, kun taas Paksuniemen Juomatehtaassa valmistetaan siidereitä ja viinejä.

Päivitetty klo 13.55: Korjattu virheellinen tieto siitä, että Juuan kunta olisi yrittänyt myydä Kivikeskuksen rakennusta. Rakennusta myi Kivitutkimussäätiö, ja kunta osti kiinteistön osan kesällä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa