Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Maakunta

Villi luonto teemana Ilomantsin Karhufestivaalilla

  • Hannu Kauhanen
  • Hannu Kauhanen
Kanadalainen Trevor L´Hirondelle tekemässä veistostaan viime vuoden festivaalilla Kanadalainen Trevor L´Hirondelle tekemässä veistostaan viime vuoden festivaalilla

Karhufestivaali järjestetään Ilomantsissa viidennen kerran ensi viikon torstaista alkaen aina lauantaihin jatkuen. Puunveistäjät ottavat tällä kertaa toisistaan mittaa teemalla Villi luonto.

Mikä on veistäjien suhde alkuvoimaiseen luontoon? Entä onko kaupungistuvassa maailmassa enää sijaa villille luonnolle?

Veistäjät tekevät työtään karhunveiston mestaruuskisassa Ilomantsin keskusta-alueella torstaina kello 12-18 ja perjantaina kello 9-17. Lauantain pikaveistokisa pidetään Karhuareenalla Katri Vala -kulttuurikeskuksen pihalla kello 11-13.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mukana on 24 veistäjää Suomesta, Virosta ja Venäjältä. Pikaveistokisaan on ilmoittautunut ennakkoon mukaan 15 veistäjää, mutta mukaan ehtii vielä veistoaamunakin.

Veistokisan lisäksi ohjelmassa on muun muassa näyttelyitä, työpajoja, teatteria, musiikkia, kulttuurikävely, kirjailijavierailu, luento- ja keskustelutilaisuus suomalaisten luontosuhteesta, perinneleivontaa sekä maalaistori tansseineen.

Lauantaina höyryjuna kuljettaa yleisöä Joensuusta Ilomantsiin ja takaisin.

Yle on tulossa tekemään festivaalista lähetyksen Egenland-ohjelmaansa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vierailee festivaalissa torstaina. Hän puhuu ja on tavattavissa torilla kello 17.30.

Festivaalin järjestäjinä ovat Maaseudun Sivistysliitto ry paikallisyhdistyksineen ja Ilomantsin kunta. Paikalliset yrittäjät ja yhdistykset ovat mukana vahvasti, ja Ilomantsin lukion oppilaat osallistuvat veistokisan viestintään.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa