Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Lieksan kaupunginhallitus äänesti Attendo-sopimuksen optioista

  • Mikko Ahvenainen
Lieksan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kaupunki myy Partalanmäen palvelutalon ja Toukolantien toimintakeskuksen tontteineen Pohjoismaiden suurimmalle terveydenhuolto- ja hoitopalveluyritykselle Attendo Oy:lle yhteensä 2,78 miljoonan euron kauppahintaan.

Attendo on esittänyt kaupungille yhteistyösopimusta, jossa yhtiö sitoutuu rakentamaan uudistuotantoa korvaamaan Partalanmäen palvelutalon ja Toukolantien hoivakiinteistöjä.

Yhteistyösopimukseen sisältyy optio siitä, että Attendo on valmis neuvottelemaan myös Lieksan terveyskeskuksen ja Yrjönhovin kiinteistöjen ostamisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupunginhallituksen demarijäsenet olisivat halunneet kyseisen option pois sopimuksesta, mutta muutosesitys kaatui äänin 5-4.

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttäsen mukaan kaupunki haluaa saada aikaan tilanteen, jossa kohtuuhintaisten lähipalveluiden saatavuus varmistetaan Lieksassa pitkälläkin aikavälillä; että Lieksassa on aivan varmasti palveluntuottaja kiinteistöineen niille sote-palveluille, joita asukkaat tilastojen mukaan tulevaisuudessa tarvitsevat.

- Tämä päätös ei tarkoita sitä, että olisimme eroamassa Siun Sotesta yhtään mihinkään. Palveluiden järjestämisvastuu säilyy Siun Sotella, Määttänen tähdentää.

- Emme osta tässä Attendolta suoraan yhtään mitään, emmekä me halua ja emmekä edes voisi ottaa järjestelyvastuuta itsellemme. Yhteistyösopimus on enemmänkin yrityksen kehittämissopimuksen luontoinen.

Lisäksi kaupunki haluaa eroon maakuntauudistukseen liittyvästä kiinteistöriskistä. Uudistuksen toteutuessa kaupungilla ei olisi siirtymäajan jälkeen mahdollisuutta vaikuttaa siihen, missä laajuudessa maakunta vuokraa kaupungin kiinteistöjä palvelujen tuottamiseen.

- Kolmanneksi kaupungin ei tarvitse lähteä tekemään näihin rakennuksiin peruskorjauksia tai uudisrakentamista itse. Hyvä asia on myös, että saisimme tällä kaupalla puhdasta myyntivoittoa vähintään 1,7 - 1,8 miljoonaa euroa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa