Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Vuoden kylä julkistetaan Kyläkaiku-juhlassa Kiteellä

  • Petteri Ruotsalainen
  • Hannu Kauhanen
Enon Louhioja valittiin viime vuonna Vuoden pohjoiskarjalaiseksi kyläksi ja se sai kunniamaininnan valtakunnallisessa Vuoden kylä -kilpailussa. Enon Louhioja valittiin viime vuonna Vuoden pohjoiskarjalaiseksi kyläksi ja se sai kunniamaininnan valtakunnallisessa Vuoden kylä -kilpailussa.
Pohjois-Karjalan Kylät ry järjestää maakunnallisen Kyläkaiku-juhlan lauantaina 25. elokuuta Kiteellä. Samalla vietetään yhdistyksen 20-vuotisjuhlaa. Kyläkaiku-juhla on osa Pohjois-Karjalan maakuntaliiton maakuntapäivän tapahtumatarjontaa.

Juhlassa julkistetaan Vuoden kylä 2018. Vuoden kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja näkyvyyttä, järjestäjät tiedottavat.

Raati valitsee voittajan ja voittajakylä on ehdolla valtakunnalliseksi Vuoden kyläksi. Suomen Kylät ry (SYTY) on valtakunnallisesti valinnut Vuoden kylän vuodesta 1985. Pohjois-Karjalan kylistä seuraavat on valittu Vuoden valtakunnallisiksi kyliksi: Kuorevaara, Mutalahti, Öllölä, Jakokoski ja Vuonislahti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalaan on tullut vuosien saatossa useita kunniamainintoja kilpailussa, viimeksi viime vuonna, kun Vuoden pohjoiskarjalainen kylä, Louhioja, sai kunniakirjan. Vuoden Kylän julkistavat maakuntajohtaja Risto Poutiainen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta sekä Pohjois-Karjalan Kylät ry:n edustajat.

Kyläkaiku-juhla on kaikille avoin tilaisuus. Ohjelmassa on myös lyhyt katsaus yhdistyksen toimintaan pitkäaikaisen kyläasiamies Tuomo Erosen kertomana. Juhlapuheen pitää Kiteen kaupungin ja Pohjois-Karjalan maakuntahallituksen edustaja Sinikka Musikka ja musiikista vastaa kiteeläinen Plamen Dimov oppilaineen. Lisäksi Myllyteatterilaiset esiintyvät juhlassa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa