Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Liperissä selvitetään varhaiskasvatuksen tilaa - vanhempien kuulemiseksi keskustelutilaisuuksia

  • Saija Kauhanen
  • Kimmo Kirves

Liperissä aletaan selvitellä varhaiskasvatuksen tilannetta liittyen sanomalehti Karjalaisen uutisointiin (17.6.2018).

Ensi viikolla kokoontuva kunnanhallitus käsittelee lukuisia toimenpiteitä, joilla varhaiskasvatuksen linjauksia avataan vanhemmille sekä työntekijöille. Selvitysten taustalla on kristillisdemokraattien valtuustoryhmän ja kymmenen muun valtuutetun kesäkuussa tekemä valtuustoaloite.

Kunnanhallitukselle esitetään, että vanhemmille järjestetään viisi keskustelutilaisuutta syyskuun aikana päiväkodeilla. Tilaisuudet vetää ulkopuolinen taho. Tavoitteena on keskustella ja kuulla vanhempien näkemyksiä varhaiskasvatuspalveluista. Tapaamisissa käydään myös läpi Liperin varhaiskasvatussuunnitelman linjaukset: tuntiperusteinen maksujärjestelmä, sisarusryhmät ja maksuton 5-vuotiaiden varhaiskasvatus sekä varhaiskasvatuksen sisällöt.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syyskuussa myös henkilöstölle on tarkoitus järjestää yhteistyöpäivä ulkopuolisten vetäjien johdolla. Tilaisuudessa ovat mukana myös kunnanjohtaja, henkilöstöpäällikkö ja ammattijärjestö sekä työsuojelun edustajat. Perhepäivähoidon henkilöstölle järjestetään oma tilaisuus myöhemmin.

Vanhempien ja henkilöstön tilaisuuksista kootut palautteet käydään läpi yhdessä hyvinvointilautakunnan kanssa. Samalla kuullaan lautakunnan näkemyksiä ja ennakoidaan mahdollisia toimenpiteitä vuoden 2019 talousarvioon.

Varhaiskasvatuksessa pyritään myös tekemään syksyn aikana valtakunnallinen arviointi.

Kunnassa alkuvuonna tehdyn työhyvinvointikyselyn mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstö toivoo nykyistä enemmän esimiesten läsnäoloa, perehdyttämistä, väljempää henkilöstömitoitusta sekä avoimuutta johtamiseen. Myös sijaisten ja erityisen tuen saamisen hankaluus askarruttavat.

Toimitilojen osalta kunnassa järjestetään ensi viikolla lautakuntien ja kunnanhallituksen yhteinen keskustelutilaisuus varhaiskasvatuksen tilajärjestelyistä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa