Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Joensuuhun saapunutta kuvataiteilijaa ei otettu lentokoneeseen sähköpyörätuolin takia - "Uskon, ettei tarvittavia toimenpiteitä vain haluttu tehdä"

  • Sanna Jääskeläinen
  • Mikko Makkonen

Joensuun Parafest-festivaaleille Ison-Britannian Brightonista saapuneen kuvataiteilija Alison Lapperin matka Suomeen ei sujunut mallikelpoisesti. Lentokone Helsingistä Joensuuhun ei suostunut ottamaan kuvataiteilijaa ja hänen avustajaansa kyytiin, koska sähköpyörätuoli, jossa Lapper istuu oli lentoyhtiön mukaan liian painava.

Kuukausia aikaisemmin Finnairille ilmoitetut tiedot pyörätuolin mitoista ja painosta otettiin lentoyhtiössä vastaan, ja kaiken kerrottiin olevan kunnossa. Kuusi viikkoa ilmoituksen jälkeen saapui uusi tieto, jossa todettiin, ettei siirtyminen lentokoneella Joensuuhun onnistuisikaan, koska kone oli liian pieni kuljettamaan painavaa sähköpyörätuolia.

Lapperia odotti vaihtolennon sijaan neljän ja puolen tunnin itsekustannettava junamatka Joensuuhun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Minulle sanottiin, että rahat voidaan palauttaa vaihtolennosta vain siinä tapauksessa, että olisin perunut koko lentomatkan Lontoosta Helsinkiin. Jos olen täysin rehellinen, uskon, että asiaa ei alettu valmistella tarpeeksi ajoissa tai tarvittavia toimenpiteitä yhden pyörätuolin takia ei haluttu tehdä. Olen matkustanut vastaavan kokoisilla koneilla lukemattomia kertoja, eikä ongelmia kyytiin nousemiseni suhteen ole ollut, Lapper kertoo kokemuksistaan.

– Oh, olimme avustajani kanssa 16 tunnin matkustamisen jälkeen niin väsyneitä, että toitotimme toisillemme tarvitsevamme vain teetä ja kaikki olisi kunnossa. Niin englantilaista eikö, teetä ja suklaata ja kaikki unohtuu.

Koko haastattelu tilaajille:

Moderni Milon Venus - Taiteilija Alison Lapper törmäsi odottamattomiin ongelmiin Suomen vierailunsa aluksi

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa