Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Etkö keksi tekemistä lauantaiksi? – Katso Pohjois-Karjalan menovinkkejä täältä

  • Arttu Koistinen
  • Jarno Artika
Arkistokuva vuodelta 2016 Arkistokuva vuodelta 2016

Onko sinulla tänään aikaa, mutta et keksi millään tekemistä? Ei hätää, alla on poimintoja Pohjois-Karjalan menoista.

Esimerkiksi Joensuun keskustassa jatkuu vielä tänään kaikille ilmainen Parafest-tapahtuma. Parafest-yhdistyksen puheenjohtajan Arto Pippurin mukaan tapahtuman kantava teema on ”kulttuuri kuuluu kaikille”. Torstaina tapahtuma keräsi Pippurin mukaan enemmän väkeä kuin koskaan aiemmin, ja teltat olivat tupaten täynnä. Lue lisää täältä, juttu on luettavissa tilaajille.

Höyryjunaa voi tänään ihmetellä Pohjois-Karjalassa, kun juna matkaa Joensuusta Ilomantsiin ja takaisin. Juna lähtee Joensuusta kello 9.  Junan aikataulu löytyy täältä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Gospelfestivaalien piknik-konsertti järjestetään Joensuussa uusitussa Ilosaaressa lauantaina kello 15-16.30.

- Ruohikolla on hyvä istuksia ja nauttia Suvannon nuorten muusikoiden soitannasta ja yhtyä yhteislauluihin, järjestäjät ilmoittavat.

Gospelfestivaalien koko ohjelma löytyy täältä.

Ilomantsin viides Karhufestivaali järjestetään 16.-18. elokuuta. Puunveistäjät ottavat mittaa toisistaan.

Lauantain pikaveisto kisataan Karhuareenalla, Katri Vala -kulttuurikeskuksen pihalla kello 11-13. Veistäjiä on mestaruuskisaan ilmoittautunut kaikkiaan 24 Suomesta, Virosta ja Venäjältä. Pikaveistokisaan voi ilmoittautua vielä veistoaamunakin, järjestäjät kertovat.

Kiteellä puolestaan maan parhaat saksanpaimenkoirat kilpailevat viikonlopun aikana.

- Tule seuraamaan Hutsin urheilukeskukselle koirien tottelevaisuussuorituksia, järjestäjät ohjeistavat. Lauantaina kilpailut alkavat kello 8.30 ja loppuvat kello 16.

Lieksan Rantalassa toimiva yhteisötaiteilija Karoliina Turkka kutsuu kaikki lapset ja lapsenmieliset kanssaan Lieksan Rantalaan, Heikkilän kentälle lauantaina.

Turkan kanssa voi muun muassa leikkiä perinneleikkejä ja askarrella käpylehmiä. Järjestäjien mukaan hienoimman käpylehmän rakentajalle on luvassa palkinto. Tapahtuma järjestetään kello 15-17.

Lisää maakunnan menovinkkejä löytyy täältä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa