Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Pientalorakentamisen syke tasaantui Joensuun seudulla

  • Marita Jalkanen
  • Mikko Makkonen
Karhunmäen uudisasutus on edennyt jo Kukkolan tilan eteläpuolelle ja lähestyy Reijolaa. Karhunmäen uudisasutus on edennyt jo Kukkolan tilan eteläpuolelle ja lähestyy Reijolaa.

Pientalorakentamisen syke on Joensuun seudulla hiljenemään päin, vaikka omakotirakentajan tontit löytävät Joensuussa ja Kontiolahdessa toistaiseksi hyvin ottajia.

Liperissä kaava-alueiden uusia tontteja on varattu alkuvuoden aikana puolenkymmentä. Ylämyllyn uuden Lautasuon alueen ensi vaiheen 16 Annikinkaaren tontista on varattuna kolme.

Joensuussa on alkuvuoden aikana luovutettu reilut 80 pientalotonttia ja tämän vuoden kokonaismäärä päätynee 85:n tuntumaan. Taso vastaa edellisvuotta, mutta ei yllä kaupungin asettamiin tavoitteisiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Muun muassa kaikki noin 60 Karhunmäen uutta rakennuspaikkaa varattiin kesälomakauteen mennessä. Kontiolahdessa tontteja on varattu varsin hyvin etenkin Lehmossa.

Joensuussa on havaittu rakentamisen liikkeellelähdön hidastuneen. Rakennuslupaa tontille ei välttämättä olekaan heti haettu.

Rakennuslupahakemusten ja myönnettyjen rakennuslupien määrä on tammikuusta heinäkuuhun Joensuussa ollut selvästi viime vuoden vastaavaa ajankohtaa alhaisempi. Lupahakemusten kokonaismäärä on laskenut reilut 16 prosenttia viimevuotisesta.

Lisää aiheesta tilaajille: Kuumin hype hiljeni Joensuun seudun pientalorakentamisessa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa