Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Maakunta

Lieksan kansalaisopiston luennoilla perehdytään metsään - kurssitarjonnassa sirkuskoulu ja voimajoogaa

  • Petteri Ruotsalainen
  • Mikko Ahvenainen
Arkistokuvassa Lieksan kansalaisopiston ja ja nuorisotoimen sirkuskoulun Taikametsä-kevätesitys toukokuulta 2015. Arkistokuvassa Lieksan kansalaisopiston ja ja nuorisotoimen sirkuskoulun Taikametsä-kevätesitys toukokuulta 2015.
Lieksan kansalaisopiston syksyn 2018 opetusohjelmassa on 136 kurssia ja noin 2 800 opetustuntia.

Kurssien määrä on samaa tasoa edellisvuoden kanssa, mutta tuntimäärä on noin 200 tuntia pienempi kuin viime syksynä. Tämä johtuu kurssitarjonnan suuntaamisesta asiakkaiden palautteen perusteella lyhytkursseihin ja tavoitteesta vähentää peruuntuneiden kurssien määrää, kansalaisopisto tiedottaa.

Syksyn yleisöluentojen teemana on Metsä ja ympäristö. Näkökulmina ovat metsävarojen riittävyys, bioenergia, metsämaiseman kauneus, Mätäsvaaran kaivoskylä ja Pohjois-Karjalan metsäteollisuuden historia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lieksan Teatteri tuo Kulttuurikeskuksen näyttämölle marraskuussa Arto Paasilinnan käsikirjoittaman komedian Jäniksen vuosi. Näytelmän harjoitukset alkoivat elokuussa, ja sen ensi-ilta on 17. marraskuuta. Esityksen ohjaa Kai Paavilainen.

Syksyn uutuuksia ovat hyvinvointia lisäävät kurssit diabeteksen omahoito sekä stressin ja väsymyksen vähentäminen. Tietotekniikassa voi perehtyä sähköiseen asiointiin, sosiaaliseen mediaan tai älykännyköihin.

Kielitarjonta kattaa seitsemän eri kieltä. Uusina kursseina aloittavat ranskaa matkailijoille sekä maahanmuuttajille suunnattu suomen kielen luku- ja kirjoitustaidon kurssi.

Taideaineissa valittavana on musiikkia, kuvataidetta ja teatteria. Sirkuskoulu palaa opiston ohjelmaan yhteistyössä nuorisotoimen kanssa.

Liikunnan tarjonta käsittää 40 kurssia. Liikuntaohjelmaan ovat palanneet opiskelijoiden toiveista voimajooga, Body Step, palloilukurssi, lapsen ja vanhemman yhteinen touhutunti sekä itämainen tanssi ja rivitanssi. Lasten liikuntaa tuetaan järjestämällä ensimmäistä kertaa lasten baletin alkeiden opetusta.

Pielisen veneilijöille tarjolla on jokamiehen perustaitoja opettava peruskurssi ja vaativampaan harrastukseen suunnattu rannikkolaivurikurssi. Kalan- ja riistan käsittelyä harjoitellaan nuotioruokia-kurssilla Koivurinteen Erän ohjauksessa.

Opiston kurssiohjelma on nähtävissä osoitteessa http://www.opistopalvelut.fi/lieksa

Opetusohjelma jaetaan perjantaina 24. elokuuta kaikkiin lieksalaisiin kotitalouksiin Hyvinvointipalvelujen tiedotuslehti Korennossa.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa Internetissä perjantaina 31.8. kello 18.00 htttps://http://www.opistopalvelut.fi/lieksa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa