Perjantai, 15.11.2019 
Janika, Janita
Maakunta

Karhujahti jatkunut vilkkaana Pohjois-Karjalassa

  • Arttu Koistinen
  • Jouni Turunen
Arkistokuva Arkistokuva

Maanantaina alkanut karhujahti on jatkunut perin räväkästi Pohjois-Karjalassa. Tiistain kello 10.15 mennessä jahtia koordinoivan Matti Törrösen tietoon on tullut 56 kaatoa.

Lieksassa karhuja on kaadettu 16, Ilomantsissa 14, Keski-Karjalassa kahdeksan, Nurmeksessa viisi ja Joensuun ja Enon lupa-alueella kuusi, Törrönen kertoo.

Maanantai-iltaan kello 21.30 mennessä ilmoitettiin yhteensä 37 kaadosta. Eniten lupia on annettu Ilomantsiin, 40 kappaletta, ja Lieksaan, 38 kappaletta. Kaikkiaan karhulupia Pohjois-Karjalassa on 137.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Karjalaisen toimitukseen tuli tiistaina aamupäivällä huhu, jonka mukaan karhua olisi haavoitettu Outokummussa maanantaina ja karhu olisi päässyt karkuun metsästäjiltä.

Huhu ei pidä paikkaansa, Törrönen ilmoittaa. Karhu saatiin hänen mukaansa kaadettua ja tilanne oli hallinnassa.

- Joskus jahti pitkittyy, kun karhu ei putoa samoille sijoilleen. Näitä sattuu joka syksy.

- Metsästäjät olivat vaihtaneet koiria. Kysyin heiltä, onko tilanne hallinnassa. He sanoivat, että on, joten poliisille ei ilmoitettu asiasta. Homma meni putkeen.

Törrönen ei lähde arvioimaan, kuinka paljon aikaa ensimmäisestä laukauksesta kului karhun kaatamiseen, mutta hänen mukaansa kaato meni direktiivien mukaan ja aikaa ei kuulunut poikkeuksellisen paljon.

- Jos karhu tulisi asutuksen lähelle tai siitä aiheutuisi vaaraa, kynnys ilmoittaa poliisille olisi tietenkin matalampi, Törrönen huomauttaa.

Lue lisää:

Haavoittunut karhu liikkuu Kiteellä - Jos näet karhun, soita hätäkeskukseen

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa