Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta TILAAJILLE 

Flognyn ranskalais-venäläinen pariskunta aloittaa panimotoiminnan Juuan Kivikeskuksessa - "Tämä on jokapäiväistä seikkailua"

  • Esa Kurki
  • Kuvat: Mikko Makkonen
Jean-François ja Darja Flogny ovat tyytyväisiä, kun saavat siirrettyä yritystoimintoja Juukaan lähemmäs Ahmovaaran kotiaan. Hiljattain kylällä avattiin uusi päiväkoti, jossa myös pariskunnan lapsi Luisa Carelia aloitti. Jean-François ja Darja Flogny ovat tyytyväisiä, kun saavat siirrettyä yritystoimintoja Juukaan lähemmäs Ahmovaaran kotiaan. Hiljattain kylällä avattiin uusi päiväkoti, jossa myös pariskunnan lapsi Luisa Carelia aloitti.

Jean-François ja Darja Flogny ovat vuokranneet Juuan kunnalta Kivikeskuksen entisiä laboratoriotiloja vajaan 200 neliömetrin verran.

Turistiryhmä purkautuu autosta maakunnan matkailukohteen parkkipaikalla. Näky on tervetullut, mutta välillä mietityttää, löytyykö meiltä tarpeeksi ammatti- ja kielitaitoisia henkilöitä myymään heille maakunnan tarjontaa. Juuan Ahmovaarassa asuvien Jean-François ja Darja Flognyn osalta ei tarvitse huolehtia moisesta. Pariisista syntyisin oleva Jean-François, 38, ja murmanskilaislähtöinen Darja Flogny, 35, puhuvat suomen lisäksi englantia, ranskaa ja venäjää.


Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa