Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Antikaisten perheessä Polvijärvellä ei kaivata liian helppoa ja valmista elämää - "Käsin tehdään kaikkea, myös polttopuut"

  • Kuva ja teksti: Ilpo Paananen
Jarkko ja Tuula Antikainen toivovat lapsiensa Juhon ja Ainon sekä kuvasta puuttuvan Artun kantavan maaseutuympäristöstä saamiaan arvoja. Jarkko ja Tuula Antikainen toivovat lapsiensa Juhon ja Ainon sekä kuvasta puuttuvan Artun kantavan maaseutuympäristöstä saamiaan arvoja.

Nurmeksessa kasvaneet Jarkko ja Tuula Antikainen muuttivat Polvijärven Kuorevaaraan 23 vuotta sitten. Omakotitalossa asuvat viisikymppiset Antikaiset viihtyvät hyvin maaseutumaisessa asuinympäristössä.

– Olemme kasvaneet maalla ja kun välillä on asunut muualla osaa paremmin arvostaa Pohjois-Karjalan luontoa ja sen puhtautta, Jarkko Antikainen kertoo

Perheeseen kuuluu kolmasluokkalainen Aino, Karelia-ammattikorkeakoulussa opiskelevat ja Joensuussa asuvat Juho, 24, ja Arttu, 22, sekä kaksi koiraa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Antikaiset pitävät Kuorevaaraa ja Polvijärveä hyvin lapsiperheille sopivana asuinpaikkana. Urheilutoiminta on aktiivista, on jäähalli, latuja, hyvät mahdollisuudet koiraharrastukseen, luonnonläheisyyttä ja luontoarvoja.

– Meillä on hyvä kyläkoulu ja päivähoito Sotkumassa sekä turvallinen asumisympäristö, Joensuussa töissä käyvä sairaanhoitaja Tuula Antikainen luettelee.

Ennen Kuorevaaraan muuttamista Antikaiset ennättivät asua Hyvinkäällä, Pieksämäellä ja Joensuussa.

– Joensuu on tässä lähellä, mutta on aivan eri asia asua lähellä Joensuuta kuin että asuisi siellä, Jarkko Antikainen sanoo.

Antikaiset eivät kaipaa liian helppoa elämää, jossa kaikki on valmiina. Maaseutu merkitsee puhdasta luontoa, vesistöjä, rauhaa ja yksityisyyttä.

– Käsin tehdään kaikkea, myös polttopuut ja jaloin liikutaan ja ruuat laitetaan itse, hiihdossa ja juoksussa menestyksekkäästi kilpaillut Tuula Antikainen sanoo.

Hän pitää tärkeänä sitä, että hänen työpaikallaan on muitakin kuin ydinkaupungissa asuvia.

– Haluan tuoda mukanani sinne maalta jotakin erilaista.

Myös pojat liikkuvat monipuolisesti. Aino harrastaa myös huilunsoittoa. Jarkko Antikainen on toiminut aiemmin juoniorijääkiekkoilijoiden joukkueenjohtajana, vastuuvalmentajana ja huoltajana poikien jääkiekkoharrastuksen ohessa.

Metsäalalta matkailupalvelujen tuottajaksi opiskelleelle Antikaiselle luonto on aina ollut tärkeässä osassa. Green Care -perusteet ovat tulleet tutuiksi.

Tehtävä Vetävä Polvijärvi-hankkeen hankevetäjänä on osoittautunut hyvin antoisaksi. Hankkeella on kunnostettu kylien vesistökohteita, vene- ja uimarantoja sekä rakennettu katettuja tulipaikkoja.

– Tässä työssä saa toisenlaisen inhimillisemmän näkökulman maaseudun kehittämiseen, Antikainen näkee.

Antikaiset ovat mielissään Polvijärven kunnan nykysuuntauksesta, jossa vallitsee avoimuus ja positiivinen henki. Toiveena on kyetä evästämään jälkikasvua maaseutuympäristön arvoilla ja aitoudella sekä pysyä itse aktiivisena ja terveenä itseään kehittäen ja elämästä nauttien.

Parasta Pohjois-Karjalassa on Antikaisten mielestä ladut, ampumahiihtostadion sekä polkuja joka suuntaan.

– Pohjoiskarjalainen maaseutu ja luonto kaikissa olomuodoissaan. Se pitää terveellä tavalla nöyränä, Jarkko Antikainen sanoo.

Maakuntapäivän kunniaksi kaikki Karjalaisen verkkosivujen jutut ovat vapaasti luettavissa ilman tilaajatunnuksia.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa