Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Kyläpari on Vuoden kylä Pohjois-Karjalassa - kunniamaininta Paiholan kylälle

  • Arttu Koistinen
  • Sanna Jääskeläinen
Arkistokuva Kyläparin Myllyteatterin esityksestä heinäkuulta Arkistokuva Kyläparin Myllyteatterin esityksestä heinäkuulta
Pohjois-Karjalan Vuoden kyläksi 2018 on valittu Kyläpari Kiteeltä.

Palkinnon luovuttivat maakuntajohtaja Risto Poutiainen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta ja Pohjois-Karjalan Kylät ry:n edustajat hallituksen puheenjohtaja Taisto Volotinen ja toiminnanjohtaja Johanna Junno Kyläkaiku-juhlassa Kiteellä viikonloppuna.

Valintaa perustellaan muun muassa pitkäjänteisellä kylätoiminnalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kolmen kylän, Potoskavaaran, Korkeakankaan ja Kantosyrjän, yhteistoiminta on esimerkillistä ja monipuolista kattaen Myllyteatterin toiminnan kehittämisen, palkintotiedotteessa kerrotaan.

Potoskavaaran, Korkeakankaan ja Kantosyrjän kylät sijaitsevat aivan Venäjän rajan tuntumassa. Kylät yhdistyivät vuonna 2000.

Kylillä asuu noin 400 asukasta, talouksia on 155 ja loma-asuntoja sata.

Suurin osa työikäisistä käy töissä kylien ulkopuolella. Maa- ja metsätalous ovat edelleen merkittäviä tulonlähteitä, ja lisäksi kylillä toimii toistakymmentä pienyritystä, palkintotiedotteessa kerrotaan.

Valintaraati päätti antaa kunniamaininnan Paiholan kylälle Kontiolahdella.

- Kylällä on vahvaa yhteisöllistä toimintaa, jonka voimannäytteenä on muun muassa oman kylätalon rakentaminen Leader-hankkeen avulla talkoilla, tiedotteessa todetaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa