Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Maakunta

Liperissä järjestetään palveluskoirien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut

  • Anni Kuittinen
  • Mikko Makkonen

Palveluskoirien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut (NOM) järjestetään Liperissä 7.-9.9.

Kilpailuun osallistuvat edustusjoukkueet Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta. Kilpailemassa on yhteensä 44 koirakkoa.

Kisalajeina toimivat hakukoe, jälkikoe, viestikoe, kansainvälinen  suojelukoe IPO –koe ja pohjoismainen suojelukoe. Tottelevaisuusosuus ja suojelukokeiden suojeluosuudet suoritetaan kisakeskuksessa, jona toimii Liperin koulukeskus. Haku-, jälki- ja viestikokeet tehdään metsämaastossa, ja osa kilpailun osuuksista pellolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kisojen avajaiset käynnistyvät avajaismarssilla perjantaina 7.9. kello 15. Kulkue lähtee liikkeelle Liperin kirkon vastapäätä sijaitsevalta hiekkakentältä ja suuntaa keskustan läpi Keskustietä pitkin kisakeskukseen Koulukeskukselle, jonka jälkeen siellä käynnistyvät avajaiset kello 15.30.

Yleisö pääsee seuraamaan kilpailusuorituksia lauantaina kello 7.15 - 16 ja sunnuntaina kello 7.30 – 14.30 välisenä aikana kisakeskuksella. Kilpailut päättyvät sunnuntaina 9.9. kello 16 päättäjäis- ja palkintojenjakotilaisuuteen kisakeskuksen kentällä.

Suomen Palveluskoiraliitto ry järjestää Palveluskoirien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut yhteistyössä Joensuun Seudun Palveluskoirayhdistys ry:n ja Pohjois-Karjalan Käyttökoirat ry:n kanssa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa