Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta

Uimaharjun ja Viinijärven terveysasemilla suuria muutoksia - toimintoja lakkautetaan ja siirretään

  • Anni Kuittinen
  • Mikko Makkonen

Siun sote tiedottaa luopuvansa Viinijärven ja Uimaharjun terveysasemien tiloista tämän vuoden loppuun mennessä.

Jatkossa kyseisten taajamien terveyspalvelut järjestetään uudella tavalla. Jatkossa käytössä on kunnan kanssa yhteiskäyttöiset tilat, lähialueiden muut terveysasemat tai liikkuvat palvelut.

Siun soten mukaan molempien terveysasemien, sekä Viinijärven että Uimaharjun käyntimäärät ovat olleet suhteelliset pieniä, minkä vuoksi tilojen tehokas käyttö on ollut haastavaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Toiminta pienissä yksiköissä on aina haavoittuvampaa kuin isommissa, joissa sijaisjärjestelyt ovat helpompia ja vastaanottoaikoja saadaan tarjolle enemmän, taustoittaa toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen päätöstä Siun soten tiedotteessa.

Molempien taajamien asukkaille järjestetään infotilaisuudet syyskuun puolivälissä. Uimaharjussa info järjestetään 10.9. ja Viinijärvellä 19.9. Tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin.

Nyt tiedotettavat muutokset eivät vaikuta ikäihmisten kotihoitoon tai asumispalveluihin.

Viinjärvellä on tähän asti toiminut kerran viikossa sairaanhoitajan vastaanotto, mutta tätä ei enää jatketa kesätauon jälkeen. Diabeteshoitajan vastaanotto jatkuu vielä syksyn ajan.

Uimaharjussa sairaanhoitajan vastaanotto siirtyy jo heti syyskuun alussa Enon terveyasemalle. Lastenneuvola toimii syyskuun alusta alkaen tarpeen mukaan koulun terveydenhoitajan tiloissa, muutoin neuvolapalvelut löytyvät Enosta. 

Koululaisten hammastarkastukset tehdään jatkossa niin Uimaharjussa kuin Viinijärvelläkin koulujen tiloissa liikkuvan hammashoitoyksikön avulla. Koska aikuisten hammashoito on jo ennestään tehty isommissa hammashoitoloissa, ei pysyviä toimitiloja enää jatkossa käytetä lainkaan näissä taajamissa.

Viinijärven ja Uimaharjun terveysasemien tilojen yhteydessä on myös muutaman päivän viikossa toimiva ISLABin näytteenottopiste. Uimaharjun näytteenottopisteen toiminta loppuu syyskuun alkuun ja Viinijärvellä näytteenottopalvelut jatkuvat vielä tämän syksyn ajan entisellään. 

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa