Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Maakunta

Kuvat: Kuin pommin jäljiltä - Kontiorannassa entisen varuskunta-alueen "kummitusbunkkerissa" tehty laajamittaista ilkivaltaa

  • Lotta Loikkanen
  • Jarno Artika
Varuskuntavuosina rakennuksessa harjoiteltiin taistelutoimia. Sittemmin tilaa on käytetty muun muassa poliisin harjoituksiin. Varuskuntavuosina rakennuksessa harjoiteltiin taistelutoimia. Sittemmin tilaa on käytetty muun muassa poliisin harjoituksiin.

Vanhalla varuskunta-alueella Kontiorannassa on useita purkamista odottavia rakennuksia. Huolestunut lukija vinkkasi toimitukseen kummitusbunkkeriksi nimeämästään rakennuksesta, joka on vaarallinen leikkipaikka lapsille tai nuorisolle. Kontiorannan varuskunta-alueen kiinteistökoordinaattori Markku Pitkänen tunnistaa rakennuksen vanhaksi vedenottamoksi.

Hieman syrjässä oleva rakennus on houkutellut luvattomia tunkeilijoita ja ilkivaltaa on ollut useammankin kerran. Käytyään tiistaina paikan päällä tarkastamassa tilanteen Pitkänen on harmissaan.

– Täällä on pantu ihan kunnolla ranttaliksi, hajotettu ovia ja suljettuja ikkunoita, aukaistu vedenottamon luukkuja, jopa kaltereita on revitty ikkunoista. On poltettu nuotiota sisällä, poltettu tuoli ja ovia. Sisällä on tyhjiä tupakka-askeja ja kaljatölkkejä, hän kuvailee.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vedenottamossa on kanavia, joissa seisoo vettä. Murtautujien jäljiltä ovet ovat olleet avoinna myös muille uteliaille. Rakennuksesta ja sen ympäriltä on myös viety asiattomasta oleskelusta ilmoittavat kyltit pois.

– Muillekin aiheutuu vaaraa, kun tuhotyöläiset avaavat ovet ja vedenottamon luukut. Siinä on ollut mahdollisuus pudota kaivoon ja loukata itsensä, Markku Pitkänen toteaa.

Sisällä talossa on ilmeisesti poltettu bensaa tai jotakin polttoainetta, koska siellä edelleen haisee polttoaineelle.

Ilkivalta on todennäköisesti tapahtunut elokuun aikana. Vedenottamoon on murtauduttu aikaisemminkin, samoin muihin kylmillään oleviin varuskunta-alueen rakennuksiin.

hylatty-ammusvarasto-kontioniemi5Karjalainen20180829Autio rakennus vetää puoleensa luvattomia vieraita.


hylatty-ammusvarasto-kontioniemi9Karjalainen20180829Vedenottamon luukku on pois paikaltaan. Pohjalla on vettä.


hylatty-ammusvarasto-kontioniemiKarjalainen20180829Vesi seisoo yhä vedenottamon kanavissa.


hylatty-ammusvarasto-kontioniemi1Karjalainen20180829Myös ikkunoiden kaltereita on revitty irti.

Lisää tilaajille:

Luukut auki, ikkunat ja ovet sisässä – Vanha vedenottamo kärsii ilkivallasta

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa