Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta

Kolilla luennoidaan luonnon hyvinvointivaikutuksista - luennon jälkeen liikutaan luonnossa yhdessä

  • Anni Kuittinen
Lukijan kuva: Markus Huhtinen Lukijan kuva: Markus Huhtinen

Kolilla järjestetään ensi viikolla keskiviikkona 5.9. luento- ja ulkoilutuokio, jossa keskitytään luonnossa liikkumisen hyvinvointivaikutuksiin.

Projektipäällikkö Kati Vähäsarja Metsähallituksesta kertoo luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista Kolin Luontokeskus Ukon auditoriossa 5.9.2018 kello 16 alkaen. Luennon päätteeksi käydään yhdessä Kolin luonnossa haukkaamassa raikasta ilmaa ja havainnollistetaan luennolla kuultua. Kaikille avoin ja ilmainen tilaisuus päättyy kello 17.30.

Tapahtuma on osa Kolin Hyvän Olon Viikkoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Haastavissakin elämäntilanteissa motivaatio osallistumiseen ja liikkumiseen voi löytyä aidoista kohtaamisista - niin muiden ihmisten kuin oman itsensä tai luonnon kanssa. Kokemuksesta voin kertoa, että metsässä on enemmän tilaa ihmiselle ja erilaisille persoonille. Vaikka ollaan ryhmässä, jokaisen on helppo löytää itselleen sopiva tapa olla osa ryhmää. Mukana oleminen riittää, saa olla joukossa, mutta halutessaan luontevasti hiljaa ollen. Sille, joka kaipaa juttuseuraa, löytyy polkuja yhdessä kävellessä luontevasti myös juttukaveri. Yhteenkuuluvuuden tunne vahvistuu metsässä, vaikka ei sanottaisi juuri sanaakaan, korostaa projektipäällikkö Kati Vähäsarja.

Luontosuhteen vahvuus vaikuttaa siihen, kuinka paljon luonnosta voi saada hyvinvointivaikutuksia. Mitä enemmän luonnossa viettää aikaa, sitä enemmän siitä myös saa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa