Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Maakunta

Lukkarila Kotien henkilöstö vähenee tänä vuonna 43:sta 23:een

  • Matti Siippainen
  • Juha Inkinen
Lukkarilan asukas Bilal El-Ftouhy nappasi juhlapäivänä ohjaaja Saara Kamilin Alexis-pojan syliinsä. Lukkarilan asukas Bilal El-Ftouhy nappasi juhlapäivänä ohjaaja Saara Kamilin Alexis-pojan syliinsä.

Paiholan Lukkarilassa vietettiin torstaina juhlapäivää, kun alaikäisten maahanmuuttajien perheryhmäkoti täytti 20 vuotta.

Pihalla oli koko päivän juhlateltta, ja vielä illalla pitopöydän ääreen kokoontui talon nykyisiä ja entisiä asukkaita ja työntekijöitä. Kutsun saaneiden joukossa oli myös Paiholan kylän ja Kontiolahden kunnan edustajia.

Juhlavuoden iloa on varjostanut kuitenkin Lukkarila Kodit Oy:n toiminnan supistamiset ja irtisanomiset, joista puhumista ei juhlassa vältetty.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tällä hetkellä Lukkarilassa eletään rankkoja aikoja, sanoi toimitusjohtaja Harri Otva.

Henkilökunta vähenee vielä loppuvuonna. Kun tämän vuoden alussa vakituisia työntekijöitä oli 43, nyt heitä on 30 ja vuoden lopulla 23.

Ensimmäiset irtisanomiset johtuivat Joensuun 18-paikkaisen tukiasuntoyksikön lakkauttamisesta. Yhdeksästä työntekijästä neljä irtisanottiin.

Lukkarilan perheryhmäkodin ja sen erityisen huolenpidon yksikön toiminnot yhdistetään tänä syksynä. Kun osa nuorista täyttää lähiaikoina 18 vuotta ja tulee täysi-ikäisiksi, asukkaiden määrä vähenee.

Tilanteen takia kesällä käytiin toiset yt-neuvottelut, ja viisi henkilöä irtisanottiin. Irtisanomisaikojen takia yt-neuvottelut jouduttiin käymään paljon ennen kuin nuorten määrä lopulta vähenee.

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrän vähentyminen heijastuu Lukkarilaan.

- Toimintamme koko on aina suorassa suhteessa alaikäisten yksin tulleiden turvapaikanhakijoiden määrään, sanoi Otva.

Lukkarila Kodit Oy -nimi on ollut käytössä vuodesta 2015. Yhtiö kuuluu Kontiolahden kuntakonserniin.

Toiminta lkoi vuonna 1992 Kontiolahden Vastaanottokeskus Oy:n nimellä.

Lisää tilaajille: Toimitusjohtaja: "Tällä hetkellä Lukkarilassa eletään rankkoja aikoja"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa