Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Nurmes tekee kiinteistöveroselvityksen

  • Jaakko Pikkarainen
Nurmeksen kaupunki selvittää kiinteistöt, joista ei mahdollisesti makseta kiinteistöveroa. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta torstaina päättyneessä kaksipäiväisessä seminaarissaan.

- Eri viranomaisten rekisterit eivät ole ajan tasalla ja mahdollinen luvaton rakentaminen, kaupunginjohtaja Asko Saatsi mainitsi parina syynä kiinteistöveron maksamatta jäämiselle.

Hänen mukaansa kunnat ovat lisänneet tarkastuksilla tätä verotuloaan 10-20 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ei mitään olennaisia muutoksia tähän vuoteen verrattuna, valtuuston puheenjohtaja Anni Savolainen (sd.) summasi kaksipäiväisen seminaarin luomaa kuvaa ensi vuodesta.

Taloudellisesti ensi vuosi on tiukempi. Tulot kasvavat vain hieman ja menot huomattavasti enemmän, mutta kaupunki tehnee siltä hieman ylijäämäisen tilinpäätöksen.

Seminaarissaan valtuusto aloitti kaupungin valmistautumisen lain vaatimiin toimintojensa yhtiöittämisiin.

Savolaisen mukaan valtuusto oli avoin yhteistyölle naapurikuntien kanssa, mikä tarkoittaa lähinnä Valtimon kuntaa ja erityisesti kasvupalveluja.

- Työ- ja elinkeinoministeriö ajaa kasvupalvelu-uudistusta siitä huolimatta, toteutuuko maakuntauudistus vai ei. Meidän kannaltamme ei ole hyvä asia, jos te-palvelujen toimisto on vain Joensuussa. Tarvitsemme vahvat kasvupalvelut myös tänne, kaupunginjohtaja Saatsi korosti.

Kokouksessaan valtuusto hyväksyi joitain tarkennuksia äskettäin päättämäänsä hallintosääntöön.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa