Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Maakunta

Ennätyssuosio Satumetsässä: Parkkipaikat eivät riittäneet Lykynlammella, paikalla 2 300 ihmistä - katso kuvat

  • Matti Siippainen
  • Kuvat: Kimmo Kirves
Palokoiriksi sonnustatuneet Karelian opiskelijat Milja Ikäheimonen (vas.) ja Tytti Paakkunainen antoivat suoritusleimoja. Edessä leiman saa sinipuseroinen Ukko-Elias Vaittinen ja hänen takanaan vuoroaan odottaa Senni Savinainen. Palokoiriksi sonnustatuneet Karelian opiskelijat Milja Ikäheimonen (vas.) ja Tytti Paakkunainen antoivat suoritusleimoja. Edessä leiman saa sinipuseroinen Ukko-Elias Vaittinen ja hänen takanaan vuoroaan odottaa Senni Savinainen.

Punainen palomiehen kypärä on juuri se oikea varustus Satumetsään. Näin oli päättänyt liperiläinen Taavi Mertanen, 4, joka tiesi Lykynlammella tapaavansa Rikun, Rollen, palokoira Sampan ja muita Ryhmä Haun sankareita. Jutun lopussa on runsaasti kuvia Satumetsästä.

Hahmot ovat Taaville tuttuja tv-sarjasta. Palokypärä oli tarpeen, kun seikkailuradalle oli tehty palomiehen taitoja ja urheutta vaativa tehtävä: piti kiipeillä köysissä, selvittää itsensä pienen vanteen läpi osumatta siihen ja uskaltaa vielä pujahtaa lieskoiksi maalatun kankaan läpi.

Taavilta löytyi rohkeutta:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ei pelottanut yhtään. Helposti ja nopeasti meni läpi, hän tuumi saattajana olleen isosiskonsa Hanna Mertasen kanssa.

Syksyinen Satumetsä järjestettiin jo 30. kertaa. Ryhmä Hau, lämmin sää, kaverikoirat, paloautot, hammaskeijut ja muut houkuttimet saivat polut täyttymään ennätyksellisesti: lippuja myytiin noin 1 500.

- Kun nyt mukaan lasketaan alle 4-vuotiaat ja talkoolaiset, liikkeellä on 2 300 henkeä. Viime vuonna lippuja myytiin noin 800, kertoi Pohjois-Karjalan Sydänpiirin toiminnanjohtaja Laura Naumanen.

Järjestäjinä olivat myös Joensuun Sydänyhdistys, Karelia-amk ja Joensuun Latu.

Lykynlammella tuskin koskaan on nähty yhtä paljon autoja. Koko hiihtokisojen lähtökenttäkin oli varattu ylimääräiseksi parkkipaikaksi, mutta silti autoja piti jättää Onttolantien varteen.

Satumetsän parikilometrinen reitti kierteli männikössä ja tehtävänä oli pelastaa eksynyt Riku-poika. Se onnistui, jos rasteilla muun muassa keräsi luonnosta käpyjä ja lehtiä, ylitti pieniä ojia lankkuja pitkin, raivasi esteenä olevia risuja ja täytti lapiolla polulla olevia kuoppia.

Mainiot koirahahmot eli Karelian terveysalan opiskelijat kertoivat ilmeikkäästi juonenkäänteistä ja opastivat tehtäviin. Ja tietenkin antoivat leiman onnistumisista.

- Paras rasti oli viimeinen, kun Riku löytyi. Vaikein oli liekkimeri, kun oli naruja ja piti pujotella. Täällä oli ihan kauhea kivaa! iloitsi joensuulainen Airi Uski, 5, joka oli ensimmäistä kertaa Satumetsässä 1-vuotiaan siskonsa Helmin ja isänsä Oskari Uskin kanssa.

- Erittäin positiivinen kokemus. Vähän muodostui pitkiä jonoja joillekin rasteille, mutta opastajat keksivät mukavasti väliaikatoimintaa, siitä plussaa, isä sanoi.

Yhden parannusehdotuksen hän sanoi:

- Kartta olisi voinut olla selkeämpi. Mutta ei reitiltä voinut eksyä.

Päivitetty 3.9. klo 8.20: Laura Naumanen on Sydänpiirin toiminnanjohtaja, ei puheenjohtaja.

Gall-Satumetsa7Karjalainen20180903

Gall-Satumetsa6Karjalainen20180903

Gall-Satumetsa5Karjalainen20180903

Gall-Satumetsa4Karjalainen20180903

Gall-Satumetsa3Karjalainen20180903

Gall-Satumetsa2Karjalainen20180903

Gall-Satumetsa1Karjalainen20180903

Gall-Lykyn8Karjalainen20180903

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa