Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Yli 900 opiskelijapaikkaa varattiin Lieksan kansalaisopistossa viikonvaihteessa - lasten liikuntaryhmät, kirjallisuus ja älykännykät suosituimmat

  • Jani Leinonen

Lieksan kansalaisopistoon varattiin sunnuntain alkuiltaan mennessä 916 opiskelijapaikkaa. Opiskelijamäärältään täysiä ryhmiä on yhdeksän: luova kirjoittaminen, älykännykän alkeet, yksi joogan ja yksi metallitöiden ryhmä, lasityöt, lasten baletti sekä kolme lasten sirkusryhmää.

Yhdeksässä ryhmässä on tällä hetkellä yli 20 opiskelijaa. Ryhmistä suurimmat ovat jooga (35), lavis (33) ja lavatanssin alkeista eteenpäin ryhmä (29).

Sirkuskoulun ryhmien myötä ilmoittautuneiden kokonaismäärä on kasvanut viime syksystä jonkin verran (viime vuonna 880). Muiden kuin sirkusryhmien osallistujamäärä on sen sijaan hienoisessa laskussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tähän vaikuttaa selvästi väestörakenteen muutos. Erityisesti tietotekniikan, kielten, musiikin, käden taitojen sekä lasten kuvataideryhmiin kaivataan lisäopiskelijoita, kertoo kansalaisopiston rehtori Asko Saarelainen (kuvassa).

Ilmoittautuminen ryhmiin jatkuu edelleen sähköisesti osoitteessa www.opistopalvelut.fi/lieksa.

Lieksan kansalaisopiston syksyn tarjonnassa on 136 kurssia. Opetus alkaa pääsääntöisesti maanantaina 10. syyskuuta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa