Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta

Kolilla jatkuu maalämpökaivojen poraus ja hotellihuoneiden rakentaminen

  • Anni Kuittinen
  • Mikko Ahvenainen
Kolilla tehtiin maalämpökaivojen koeporauksia jo vuonna 2016. Ensimmäiset 17 maalämpöäkaivoja porattiin viime keväänä. Kolilla tehtiin maalämpökaivojen koeporauksia jo vuonna 2016. Ensimmäiset 17 maalämpöäkaivoja porattiin viime keväänä.

Kolilla jatketaan syksyn ajan keväällä aloitettuja maalämpötöitä ja hotellihuoneiden rakentamista, PKO tiedottaa.

Kolin luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin öljylämmitysjärjestelmä korvataan maalämpöjärjestelmällä ja rakennustöiden ensimmäinen osa tehtiin kevään ja alkukesän aikana.

Maalämpökaivojen poraaminen jatkuu tänään maanantaina ja alustavasti valmista tulisi olla marraskuussa. Kaivoja porataan noin 35 kappaletta ja niille on haettu lupa ympäristöministeriöstä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Öljylämmitys jää edelleen myös lämmitysmuodoksi, mutta sitä käytetään vain lisäenergiana tasaamaan kulutushuippuja kovimmalla pakkaskaudella. Kesäajan kulutusta tasataan ilmavesilämpöpumpuilla.

PKO rakennuttaa hotellin sisälle myös lisää hotellihuoneita. Uusia huoneita rakennetaan yhdeksän ja ne tulevat nykyisten hotellien seinien sisään.

Nykyisiin hotellihuoneisiin tehtiin perusparannuksia kevään aikana. Kolin edellinen huoneremontti oli tehty vuonna 1999.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa