Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Lauantaina vietetään taas maakunnallista ihmisarvopäivää - 150:lle ensimmäiselle tarjolla ilmainen keittolounas

  • Juho Lintula
  • Kimmo Kirves
Maakunnallista ihmisarvopäivää vietetään lauantaina 8. syyskuuta kello 10-14 Jyrin koululla Ylämyllyllä. Jo kahdeksattatoista kertaa järjestettävän päivän teemana on tällä kertaa Perheen tarina.

Järjestäjien tiedotteen mukaan päivän ohjelmassa on muun muassa liikunnallisia ja toiminnallisia pajoja, joissa pääsee esimerkiksi leikkimään kirjailijaa, kokeilemaan pehmokoira-agilityä ja sommittelemaan syötävää salaattitaidetta.

Lisäksi tapahtumassa kerätään lapsilta ja aikuisilta tarinoita perheestä. Tapahtumasta ja tarinoista tehdään yhteenveto, joka toimitetaan alueen kansanedustajille ja muille päättäjille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tapahtuman paikka ja teema vaihtuvat vuosittain.

- Tämän vuoden teemaksi valikoituu Perheen tarina, kun paikaksi oli päätetty Ylämylly, jonka alueella asuu runsaasti lapsiperheitä, järjestäjät kertovat.

Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana Joensuun evankelisluterilainen seurakuntayhtymä, Pohjois-Karjalan työttömien yhdistysten toimintajärjestö, Pohjois-Karjalan liikunta, Kotikartanoyhdistys, Sanaratas, Vaarakirjastot, Joensuun 4H-yhdistys, Joensuun Agilityurheilijat ja Liperin Taimi.

Tapahtuman järjestelyissä mukana olevan Pielisensuun seurakunnan diakonin Saila Musikan mukaan tapahtuman tarkoituksena on ennen kaikkea tarjota ihmisille matalan kynnyksen mahdollisuus tuoda omia kokemuksia ja toiveita päättäjien tietoon.

- Tämä on tullut meillä jo perinteeksi. Myöskin kansanedustajat haluavat tietoa siitä, millaisia ajatuksia ja kokemuksia ihmisillä on.

Tapahtuma on maksuton, ja järjestäjät lupaavat 150 ensimmäiselle myös ilmaisen kasviskeittolounaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa