Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Maakunta

Puolustusvoimilla suuri harjoitus ensi viikolla Joensuussa - katukuvassa sotilaita ja ajoneuvoja

  • Anni Kuittinen
Puolustusvoimat harjoittelee yhdessä muiden viranomaisten kanssa Pohjois-Karjalan puolustamista ensi viikolla maanantaista perjantaihin 10.-14.9.

Harjoitus tulee näkymään kaupunkikuvassa, sillä harjoituskohteet sijaitsevat pääosin Joensuussa, Liperissä ja Kontiolahdella. Joensuu 18 -harjoitus tulee näkymään erityisesti tiistain ja torstain välisenä aikana eri puolilla Joensuuta sekä Ylämyllyllä, Onttolassa ja Jaamankankaalla. Katukuvassa näkyy jalan liikkuvia sotilaita ja viranomaisajoneuvoja.

Kainuun prikaatin johtamaan Joensuu 18 -harjoitukseen osallistuu yhteensä 1 000 henkilöä. Mukana on prikaatin henkilökuntaa, reserviläisiä ja varusmiehiä Kainuun prikaatista ja Pohjois-Karjalan rajavartiostosta. Lisäksi harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Itä-Suomen Poliisilaitokselta, Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta, Joensuun kaupungilta, Finavialta, VR:ltä, Siun sotesta, Hälytyskeskuksesta, SPR:ltä, seurakuntayhtymästä, VAPEPA:sta ja Tullista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuussa sataman lähistöllä Penttilä-Kuhasalo-Vehkalahti-alueella esiintyy torstaina 13.9. melua kello 7-18 välisenä aikana. Tuolloin käytössä on harjoitusampumatarvikkeita, mutta ei kovapanosammuntoja.

Kuhasalon ulkoilualue on myös suljettuna ulkoilijoilta torstaina kello 7-18.

Harjoituksen aikana maanantaista perjantaihin päivystää numero 0299 451 964 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten. Harjoitusta voi seurata maavoimien sosiaalisen median kanavilla Facebookissa ja Twitterissä aihetunnisteilla #joensuu18.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa