Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Juukaan tarjolle ammatillista täsmäkoulutusta - mahdollisuus esimerkiksi kokin ammattiin

  • Juho Lintula
Juuan kunta ja koulutuskuntayhtymä Riveria järjestävät 7. tammikuuta alkaen Juuassa ammatillista koulutusta. Koulutus järjestetään 70 osaamispisteen laajuisena osatutkintokoulutuksena, jossa yhdistellään osia ruoka- ja puhtauspalvelualojen opintokokonaisuuksista.

Juuan kunnan ja Riverian tiedotteen mukaan osatutkintokoulutukseen osallistuva opiskelija voi ottaa tavoitteekseen kokin, kodinhuoltajan tai toimitilahuoltajan ammatin.

Osatutkinnon suorittamisen jälkeen loput 180 osaamispisteen laajuisesta ammattitutkinnosta on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi oppisopimuskoulutuksena alan yrityksen tai julkisyhteisön palveluksessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koulutus on suunnattu sekä uusille alalle hakeutujille että alalla vailla tutkintoa työskenteleville henkilöille. Koulutus toteutetaan monimuotoisesti siten, että se sisältää lähiopetusta, itsenäistä opiskelua verkossa ja työpaikalla tapahtuvaa ohjattua oppimista. Opetus- ja työtiloina hyödynnetään Juuan kunnan kiinteistöjä.

Koulutuksen järjestämisen taustalla on kunnan elinkeinosuunnittelijan Jonne Maaningan mukaan elinkeinotyön yhteydessä tehty havainto siitä, että koulutetun työvoiman tarjonta alueella ei aina vastaa tehokkaasti avautuviin työmahdollisuuksiin, vaan työpaikkoja jää täyttämättä.

- Erityisesti aikuisopiskelijoiden näkökulmasta elämäntilanteet voivat olla usein sellaisia, että opiskeleminen pitkän ajomatkan päässä vaikkapa Joensuussa koetaan ongelmallisena, Maaninka sanoo.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa