Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Poliisipäällikkö: Lieksan salakalastustapauksen tutkintaa kiirehditään - poliisi käynnistänyt myös selvityksen, onko esitutkinta toimitettu asianmukaisesti

  • Anni Kuittinen

Itä-Suomen poliisilaitoksen johtaja, poliisipäällikkö Taisto Huokko kumoaa Karjalaisessa keskiviikkona 5.9. julkaistussa mielipidekirjoituksessaan epäilykset siitä, että joku taho painostaisi poliisia liittyen Lieksan salakalastustapauksen tutkintaan.

Karjalainen kertoi sunnuntaina julkaisemassa uutisessaan, että Lieksassa on tiedossa laaja salakalastustapaus, jonka tutkinta ei jostain syystä etene.

Tutkintapyyntö asiasta on kirjattu poliisilaitokselle 27.11.2017 ja asia on edelleen esitutkinnassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Poliisilaitos kumoaa jyrkästi artikkelissa esitetyt epäilykset siitä, että joku taho painostaisi poliisia, samoin kuin näkemyksen siitä, että poliisi suosisi jotakin henkilöä tai tahoa, Taisto Huokko kirjoittaa.

Karjalaisen uutisessa haastatellut poliisit kertoivat esitutkinnan viivästymisen syyksi poliisilaitoksen resurssit ja sen, että poliisilla on ollut Lieksan alueella muita henkeen ja terveyteen liittyviä rikoksia, joiden selvittäminen on vienyt poliisin aikaa. 

– Tutkimme kyseisen tapauksen aikanaan. Yleisellä tasolla voin sanoa, että Lieksa–Nurmes-alueella ollut useita isoja henkeen ja terveyteen liittyviä rikoksia, jotka vievät aikaa. Väkisin jotkut ja monet muutkin asiat jäävät odottamaan eikä niitä ole ehditty vielä tutkia, totesi tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kari Juntunen tuolloin.

Taisto Huokko toteaa kirjoituksessaan, että salakalastustapauksen tutkinnanjohtaja on nyt ilmoittanut, että asia priorisoidaan niin, että toimeenpiteet saatetaan loppuun tämän syksyn aikana.

- Poliisilaitoksen oikeusyksikkö on käynnistänyt oma-aloitteisen selvityksen siitä, onko esitutkinta asiassa toimitettu asianmukaisesti. Asiaa voidaan kuitenkin arvioida vasta sen jälkeen, kun esitutkinta on kokonaisuudessaan valmistunut, Huokko kirjoittaa myös.

Hän kertoo samalla aikaisemmista salakalastustapauksita, joita on Lieksan alueella ollut kahden vuoden aikana kymmenen. Lukumäärän perusteella ei Huokon mukaan voi olettaa, että kalastusrikokset olisivat erityinen ongelma Lieksan poliisiaseman alueella.

Ilmoituksista viisi on johtanut rikesakkoon tai sakkoon, kaksi on toimitettu syyttäjälle syyteharkintaan, kaksi on keskeytetty näytön puutteessa ja yksi asia on edelleen esitutkinnassa.

Karjalaisen aiempi uutinen aiheesta (tilaajille):

Lieksassa paljastunut salakalastusrikos hakee törkeydessään vertaistaan, mutta tutkinta ei jostain syystä etene - "Painostaako joku poliisia?"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa