Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Karjalaisen sienivisa käynnistyy - kuka kruunataan maakunnan sienitietäjäksi?

  • Heli Sallinen
  • Kauko Salo
Kuvassa Karjalaisen sienivisa tehtävä numero 1. Kuvassa Karjalaisen sienivisa tehtävä numero 1.

Sanomalehti Karjalaisen sienivisa käynnistyy jälleen. Haussa on sienitietäjä vuosimallia 2018. Kaikkiaan tunnistettavia sieniä on neljä. Kilpailun sienet on valinnut erikoistutkija Kauko Salo Luonnonvarakeskuksesta. Myös kuvat ovat hänen ottamiaan. Salo kirjoittaa myös kuvaukset sienistä perustuntomerkkeineen.

Salo on valinnut helposti tunnistettavia sekä vähän vaikeampiakin sieniä. Kaikki visassa esiintyvät sienet on tavattu Pohjois-Karjalassa.

Viime syksynä sienivisan kuudella kierroksella saapui yhteensä noin 1 300 vastausta. Eri vastaajia oli kaikkiaan 400. Heistä neljä tunnisti kaikki kuusi sientä. Siinäpä haastetta tälle vuodelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tunnistettavien sienten kuvat ja oikeat vastaukset julkaistaan perjantaisin. Vastanneiden kesken arvotaan joka viikko sieniopas ja kaksi Karjalaisen tuotepalkintoa. Eniten oikein vastanneiden kesken arvotaan kilpailun päätteeksi kattava sienikirja.

Vastaaminen onnistuu internetissä osoitteessa www.karjalainen.fi/sienivisa tai postikortilla osoitteeseen Sienivisa, Karjalainen PL 99, 80141 Joensuu. Vastauksen mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero. Jokaisella kierroksella voi vastata vain kerran.

Korttivastausten on oltava perillä viimeistään keskiviikkona 12. syyskuuta. Samana päivänä kello 12 päättyy myös internetvastausten jättöaika. Pääset vastaamaan tästä linkistä.

Ja sitten kilpailuun. Mikä sieni on kuvassa?

sienivisaKarjalainen20180905

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa