Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Martat auttavat joensuulaisopiskelijoita antamalla ilmaisia astioita ja keittiötarvikkeita - myös neuvoja arkeen tarjolla

  • Jarno Hätinen

Martat antavat Joensuussa opiskelijoille ilmaiseksi astioita ja keittiötarvikkeita perjantaina 14.9. Marttapiirin toimistolla kello 10-14 järjestettävässä Uusia alkuja -kierrätystapahtumassa.

Toimisto eli Marttakeskus sijaitsee torin vieressä Carelicumin talossa osoitteessa Koskikatu 5-7.

Tapahtumassa neuvotaan opiskelijoita ruoanlaitossa, kierrättämisessä, rahankäytössä ja kodinhoidossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jaossa on myös Marttojen selviytymisopasta, joka tarjoaa opiskelijoille vinkkejä ekologiseen arkeen.

- Opintojen aloittaminen ja omaan kotiin muuttaminen on jännittävää ja ihanaa - mutta myös melko kallista. Martat haluavat auttaa omaan kotiin muuttavia nuoria ja opettaa samalla kestävää kehitystä ja kiertotaloutta, sanoo Marttaliiton kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara tiedotteessa.

Jaettavat tavarat on kerätty sekä martoilta että muilta ihmisiltä, jotka ovat halunneet lahjoittaa ylimääräiset käytetyt tai käyttämättömät keittiövälineensä opiskelijoille.

Saatavilla on niin astioita, ruoanlaittovälineitä kuin muitakin keittiötarvikkeita. Marttojen mukaan kaikki astiat on tarkastettu, joten ne ovat hyväkuntoisia ja käyttökelpoisia.

Tapahtuma on osa ensi viikolla järjestettävää Marttailuviikkoa. Uusia alkuja -tapahtumia järjestetään viikon aikana useilla eri opiskelupaikkakunnilla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa