Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Myös perussuomalaisten piirijohto tyrmää Marjatta Rädyn puheet: "Toivon, että Marjatan aika odottaa ihmettä on todella pitkä"

  • Jani Leinonen

Perussuomalaisten Joensuun kaupunginvaltuutetun Marjatta Rädyn ehdotus sinisten ja perussuomalaisten yhdistymisestä takaisin samaksi puolueeksi on saanut täystyrmäyksen muilta pohjoiskarjalaisilta perussuomalaisilta.

Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Marko Koskinen tyrmää Rädyn haaveen Karjalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

Koskinen kertoo olleensa viime viikonloppuna puolueneuvoston kokouksessa ja keskustelleensa siellä kymmenien ellei satojen perussuomalaisten kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Yksikään kokousosallistuja ei haaveillut palaamisesta vanhaan, vaan kaikki olivat yhtä mieltä, että asiat ovat menneet reilussa vuodessa parempaan suuntaan, Koskinen toteaa.

Räty loikkasi kristillisdemokraateista perussuomalaisiin tammikuussa 2017. Hän muotoili omassa mielipidekirjoituksessaan odottavansa suurta ihmettä.

- Odotan edelleen suurta ihmettä! Mikä se olisi: että perussuomalaiset ja siniset sulautuisivat takaisin, uudeksi perussiniseksi kansanpuolueeksi! Räty kirjoitti.

Koskinen ei samaa ihmettä toivo.

- Puoluejohto on jo aiemmin ilmoittanut, ettemme ole avaamassa ovia takaisinpyrkijöille. Olen asiasta täysin samaa mieltä ja näin ollen toivon, että Marjatan aika odottaa ihmettä on todella pitkä.

Myös Joensuun perussuomalaisten valtuustoryhmä otti kärkkäästi kantaa Rädyn näkemyksiin. Kannanoton olivat allekirjoittaneet Sampsa Jääskeläisen johdolla kaikki perussuomalaisten valtuustoryhmän jäsenet Rätyä lukuun ottamatta. Kannanotto päättyi sanoihin "Jotain rajaa".

– Perussuomalaisten uudet jäsenet päättää puolueen puoluehallitus. Joensuun valtuustoryhmällä ei ole roolia, jolla voisi määritellä puolueen linjauksia puolueen jäseniin tai suhteessa muihin puolueisiin saati sitten yksittäiseen lilliputtipuolueeseen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa