Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Joensuun viimeiset evakkomarkkinat käynnistyivät vaisuina - "Kymmenen jälkeen yleensä vilkastuu"

  • Juho Lintula
  • Marko Puumalainen
Veikko Härköselle viipurinrinkelin osto Joensuun markkinoilta on perinne. Kauppaa hän teki pitkään markkinoita kiertäneen Sirpa Helkalan kanssa. Veikko Härköselle viipurinrinkelin osto Joensuun markkinoilta on perinne. Kauppaa hän teki pitkään markkinoita kiertäneen Sirpa Helkalan kanssa.

Joensuun markkinat järjestetään tänään torstaina ja huomenna perjantaina todennäköisesti viimeistä kertaa evakossa. Jos toriremontti valmistuu ajallaan, marrasmarkkinoiden paikkana on silloin jo uusi uljas kauppatori.

Syysmarkkinoiden pitopaikkana on tällä kertaa Joensuun kävelykatu. Markkinat alkoivat aamuseitsemältä, mutta vielä yhdeksän aikaankin kävelykadulla oli sangen hiljaista. Suuri osa ihmisistä oli vain töihin tai muualle kiirehtiviä ohikulkijoita, ja kojuilla kauppa kävi nahkeasti.

- Aamupuolella on yleensä rauhallista. Kymmenen jälkeen sitten yleensä vilkastuu, tiesi lappeenrantalaisen Juho Pulli Ky:n rinkeleitä myynyt Sirpa Helkala.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Joensuu on perinteisesti hyvä markkinakaupunki. Satama ei mielestäni toiminut paikkana perinteisille markkinoille, mutta tämä kävelykatu on ollut toimiva.

Myös suurimman myynnissä olleen viipurinrinkelin ostanut joensuulainen Veikko Härkönen oli samaa mieltä.

- Kalamarkkinoille ja sen sellaisille matkustajasatama sopii paikaksi, ei niinkään varsinaisille markkinoille.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa