Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta

Glyfosaatin käyttö lasten leikkipuistossa ihmetyttää Joensuussa - Kuvat: "Vihreä leikkipuisto muuttui ruskeaksi"

  • Jani Leinonen
  • Kuvat: Sanna Laakkonen
Kurjenpolventien päässä sijaitsevan leikkikentän ruiskutukseen meni miehen ja traktorin yhdistelmältä pari tuntia. Kurjenpolventien päässä sijaitsevan leikkikentän ruiskutukseen meni miehen ja traktorin yhdistelmältä pari tuntia.

Kemikaali- ja turvallisuusvirasto Tukes on rajoittamassa glyfosaattia sisältävien kasvinsuojeluaineiden käyttöä esimerkiksi päiväkotien ja leikkipaikkojen lähellä, kertoi Uutissuomalainen torstaina. Osa kaupungeista on luopunut glyfosaatin käytöstä leikkipaikoilla ja esimerkiksi koirapuistoissa jo useita vuosia sitten, mutta Joensuussa glyfosaattia käytetään yhä myös leikkipuistoissa ja koulujen pihoilla.

Rantakylässä asuva Sanna Laakkonen lähetti Uutissuomalaisen jutun innoittamana Karjalaiselle kuvia siitä, millaisen muutoksen glyfosaatilla käsittely saa leikkipuistossa aikaan. Kuvat on otettu Kurjenpolventien päässä sijaitsevasta leikkipuistosta 25. heinäkuuta ja siitä viikon kuluttua. 

- Vihreä leikkipuisto muuttui glyfosaatin jälkeen ruskeaksi, Laakkonen kuvailee.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jos kuvat eivät näy laitteellasi, klikkaa tästä.

Leikkipuisto5
Leikkipuisto4
Leikkipuisto3
Leikkipuisto2
Leikkipuisto1

Laakkosen mukaan aikaa ruiskutukseen meni miehen ja traktorin yhdistelmältä pari tuntia. Sen jälkeen leikkikentälle asetettiin varoitukseksi kyltti, mutta kenttää ei eristetty esimerkiksi nauhoilla.

- Mikä hyöty tästä on? Ja ulkonäkö olisi jopa parempi vihreänä rikkaruohoisena kuin ruskeana kuolleena, Laakkonen kummastelee.

Joensuun kaupungin puutarhurin Hannu H. Holopaisen mukaan glyfosaatin käyttö on rajattua, ja alue on käsittelyn ajan käyttökiellossa.

– Tänä vuonna noin sadasta leikkipaikasta torjuntaa tehtiin seitsemässä, eli pyrimme käyttämään muita keinoja, jos mahdollista, Holopainen kertoi Uutissuomalaiselle.

Lisää aiheesta Karjalaisen tilaajille:

Tukes on kieltämässä glyfosaatin käytön lasten ulkoilupaikoilla - kaikki myyntiluvat uuteen hakuun

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa