Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Maakunta

EU:n uusi vammaiskortti tuli käyttöön kesäkuussa - Joensuussa tarjolla infoa eri osapuolille

  • Juho Lintula
  • Lari Lievonen
EU:n laajuinen uusi vammaiskortti otettiin käyttöön kesäkuussa. Kortin käytöstä kiinnostuneille järjestetään Joensuussa kaksi Vammaiskortti tutuksi -tilaisuutta tiistaina 18. syyskuuta Sokos Hotel Kimmelissä, Joensuun kaupunki tiedottaa.

Ensimmäinen tilaisuus kello 13-15 on tarkoitettu palveluntarjoajille, järjestöille ja muille alueellisille toimijoille, jotka voisivat tarjota etuja vammaiskortin käyttäjille.

Jälkimmäinen tilaisuus kello 17-19 on kortin käyttäjille, kortin hakemisesta kiinnostuneille, tukihenkilöille ja läheisille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vammaiskortin esittelytilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Ilmoittautumisia pyydetään 10.9. mennessä osoitteessa http://www.joensuu.fi/vammaisneuvosto.

Tilaisuuksissa kerrotaan tarkemmin, mikä EU:n vammaiskortti on, mitä hyötyä siitä voisi olla ja miten korttia haetaan. Paikalle toivotaan etenkin vapaa-ajan palveluntarjoajia, jotta vammaiskorttikohteita saadaan lisää.

Yksi esimerkki vammaiskortin käyttäjille tarjottavista eduista on avustajan maksuttomat matkat Joensuun seudun joukkoliikenteen busseissa.

- EU:n Vammaiskortti on vammaisille ihmisille osallistumisen apuväline. Samalla se on mahdollisuus vapaa-ajan palveluntarjoajille kehittää asiakaspalvelua ja palveluiden saavutettavuutta, Kehitysvammaisten palvelusäätiön viestintävastaava Katri Malte-Colliard kertoo tiedotteessa.

- Vammaiskortilla on helppo todentaa erityisen avun tai tuen tarve silloinkin, kun vamma ei välttämättä näy ulospäin.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa