Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Riverialle rahoitus lähes sadalle lisäopiskelijavuodelle - kohdennetaan aloille, joilla kärsitään osaajapulasta

  • Olli Sorjonen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Riverialle 95 lisäopiskelijavuotta. Syynä on tiettyjen alojen akuutti työvoimapula. Osaavia tekijöitä ei ole tarpeeksi. Akuutteihin työvoimakoulutuksen tarpeisiin on varattu kokonaismäärästä 55 lisäopiskelijatyövuotta.

- Tämä tarkoittaa lisäopiskelupaikkoja vuodelle 2018. Eli voimme ottaa nyt syksyllä enemmän ihmisiä opiskelemaan, kertoo Riverian pedagoginen johtaja Jatta Herranen.

Jaettavalla rahoituksella on tarkoitus helpottaa osaavan työvoiman alueellisia ja ammattialoittaisia saatavuusongelmia. Opiskelijavuosien määrän lisäykset on kohdennettava nimenomaan osaajapulasta kärsiville aloille ja kasvun kannalta keskeisille aloille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Herrasen mukaan on vaikea sanoa, kuin paljon Riverialle lopulta saadaan lisärahaa, sillä rahoitusta ei enää lasketa suoraan euro per oppilas -ajatuksella.

- Oleellisempaa on, että nyt meillä on resurssit kouluttaa ihmisiä niille aloille, joilla on tarvetta osaavasta työvoimasta.

Riveria haki teknologia-toimialalla opiskelijavuosien lisäystä kone- ja tuotantotekniikkaan, sähkö- ja automaatioalalle sekä logistiikka-alalle. Palvelut ja hyvinvointi -toimialalla opiskelijavuosia haettiin sosiaali- ja terveysalalle sekä hius- ja kauneudenhoitoalalle.

- Voimme miettiä myös koulutuspaikkojen kohdentamista paikallisesta näkökulmasta, että missä päin maakuntaan on tarvetta.

Ongelmana on enää koulutuksesta kiinnostuneiden ihmisten löytäminen, Herranen toteaa.

- Koulutettavien löytäminen on meille iso haaste.

Kaiken kaikkiaan koko maassa oli haettavana vuoden 2018 talousarvion määrärahasta jakamatta olevat vajaat 15 miljoonaa euroa sekä hallituksen lisätalousarvioesityksen 16 miljoonaa euroa.

Yhteensä jaettavalla rahoituksella voidaan lisätä kuluvan vuoden tavoitteellisia opiskelijavuosia enintään noin 3 800.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa