Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Härän selässä ei kampusrysäyksessä niin vain pysytty

  • Hannu Kauhanen
  • Mikko Makkonen
Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden avajaisia vietettiin torstaina Joensuussa ja Kuopiossa. Varsinaisten avajaisten isäntävuoro sattui nyt Kuopiolle, sillä ne pidetään vuorovuosittain joko siellä tai Joensuussa.

Niinpä Carelia-talon pihan kampusrysäyksessä päästiin iltapäivällä itse asiaan pitemmittä puheitta. Ohjelmassa oli muun muassa livemusiikkia Rytmihäiriköiden tapaan.

Mikon pomppulinnasta oli hommattu huvitukseksi rodeohärkä ja sumopainipukuja. Mahdollisuus oli mitellä myös pikamölkyssä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tilaisuus päättyi hieman ennen iltakuutta alkaneeseen kaupunkisuunnistukseen. Karttaan oli merkitty melkoinen määrä eri puolille kaupunkia sijoitettuja rasteja, joissa kussakin odotti jokin ennalta arvaamaton tehtävä.

Suunnistukseen saattoi osallistua 6-10-henkisin joukkuein. Englantia opiskelevat fuksitytöt olivat pukeutuneet mustiin vaatteisiin, ja kunkin rinnuksissa komeili englanninkielinen adjektiivi tyyliin glinting, dazzling, shimmering, glimmering ja niin edelleen.

Toista vuotta luokanopettajaksi opiskeleva ja näin täksi syksyksi Savonlinnasta Joensuuhun muuttanut kouvolalaislähtöinen Jenna Storhammar kesti rodeohärän selässä ehkä kymmenen sekuntia.

- Nyt kannattaa tulla kaikkien kokeilemaan rodeota, sillä kaikki tähänastiset ajat ovat olleet alle puoli minuuttia, joten ykkössijalle on hyvät mahdollisuudet, kuuluttaja houkutteli.

Katajan koripallojoukkueen jenkit olivat saapuneet hekin paikalle luomaan suhteita.

- Tämä on tällainen opiskelijoille suunnattu promootio, yritetään saada heihin yhteys, ja tietysti houkutella myös peleihin, Ryan Wright kertoi.

- Olen ollut nyt Joensuussa kuusi päivää. Vuonna 2015 pelasin Lahdessa ja ymmärsin, miten hyvin asiat Joensuussa ovat. Ajattelin, että jos palaan Suomeen, haluan tänne.'

Yliopiston henkilökuntaa oli myös saapunut hauskaa pitämään. Lehtori Urho Paakkunainen istui nurmikolla seurueineen keksitarjoilun kera.

- Haluttiin tulla tällä tavoin tapaamaan opiskelijoita. He tietävät, että olemme täällä, mutta eivät vielä ole tulleet.

Kampusrysäys järjestettiin nyt Joensuussa seitsemännen kerran.

- Sellaiset tuhat ihmistä näissä on aina ollut, ja ehkä nyt tulee enemmän, kun Savonlinna liittyi mukaan, Mika Keränen ylioppilaskunnasta kertoi.

Ja kun nykyaikaa eletään, oli paikalla ulkopuolisiakin palveluntarjoajia, kuten Osuuspankki, Fazer ja sanomalehti Karjalainen, joka tarjosi onnenpyörän kautta mahdollisuuden pikkupalkintoihin sekä samalla mainosti tulevan lauantain kirpputoritapahtumaa Noljakan toimitalolla.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa