Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Maakunta

SDP:n Paatero kummastelee Heinäveden vaalipiiriä ensi kevään eduskuntavaaleissa - "Absurdi tilanne"

  • Jani Leinonen

SDP:n kaakkoissuomalainen kansanedustaja Sirpa Paatero pitää kummallisena suunnitelmia, joiden mukaan Heinävesi ei voisi olla osana Savo-Karjalaa jo eduskuntavaaleissa ensi huhtikuussa, vaan vasta mahdollisten maakuntavaalien yhteydessä.

Heinäveden siirtyminen Etelä-Savon maakunnasta Pohjois-Karjalan maakuntaan lykkääntyy vuoden 2020 alkuun valtakunnallisen sote- ja maakuntauudistuksen vuoksi. Heinäveden kunta haluaisi vaihtaa vaalipiirin Savo-Karjalaan jo eduskuntavaaleihin.

- Nyt (Heinäveden) vaihdokselle oltaisiin näyttämässä vihreää valoa maakuntauudistuksen yhteydessä. Absurdia kuitenkin on tilanne, jossa heinäveteläiset olisivat osana Etelä-Savoa ja Kaakkois-Suomen vaalipiiriä vielä niitä edeltävissä eduskuntavaaleissa, Paatero toteaa tiedotteessaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paateron mukaan on ihmeellistä, että perusteluksi kerrotaan vaalien läheisyys.

- Eduskuntavaaleihinhan on vielä kahdeksan kuukautta, mutta mikäli niiden jälkeen muutos toteutuu ja maakuntavaalit pidetään toukokuussa kuten hallitus on suunnitellut, olisi vaalipiirivaihtoon aikaa yksi kuukausi. Katsoisin, että se jos jokin on liian lähellä vaaleja.

Paatero on huolissaan demokratian toteutumisesta ja äänestysaktiivisuudesta.

- Jos maakuntavaalit järjestetään, äänestysaktiivisuus jäänee joka tapauksessa hyvin alhaiseksi ja joka on demokratian kannalta hyvin ongelmallista. Toisaalta ongelmallista on myös se, että eduskuntavaaleissa iittiläiset ja heinäveteläiset antaisivat äänensä Kaakkois-Suomen listalle ja vasta sen jälkeen vaihtaisivat toiseen vaalipiiriin.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa