Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Funkistalo Nightwish-museoksi ja kivimeijeri panimo-ravintolaksi? - Kiteen ensimmäinen kumppanuuspöytä sai ideat sinkoilemaan

  • Sirpa Suomalainen
  • Sirpa Suomalainen
Kiteen kaupungin järjestämä ensimmäinen kumppanuuspöytä taajamassa houkutteli paikalle vähänlaisesti väkeä. Kaupungin oman väen lisäksi paikalla oli kymmenkunta henkeä, mutta väen vähyys ei estänyt vilkasta ja idearikasta keskustelua.

Kiteen kumppanuuspöydän puheenjohtajaksi nimettiin Markku Ylönen. Hän kertoi kiinnittäneensä huomiota Kiteen keskustan puistoihin - tai paremminkin niiden puutteeseen.

Puistoksi tai arboretumiksi hänestä sopisi hyvin kaupungintaloa vastapäätä oleva pelto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen paljasti, että asia on jo vireillä, että yhden omistajan kanssa on tehty sopimus alueen käytöstä. Alueella on kaistale kaupungin omaa maata, joka siistitään.

Monet toivoivat viihtyisää, lapsiperheille sopivaa leikkipuistoa jostakin keskeiseltä paikalta. Meijerinrannan siistiytymistä kiiteltiin ja samalla haastettiin kaikkia kiteeläisiä osallistumaan ympäristönsä hoitoon.

Kaupunginjohtaja Auvinen innostui ajatuksesta kaupunkivetoisen yleisen talkoopäivän järjestämisestä.

Marttoja edustava Eija Hakulinen kaipasi piirakanpaistouunia ja sille paikkaa.

Hän itse on pyöräyttänyt tänä kesänä noin 15 000 karjalanpiirakkaa ja ohjaisi vaikka minkälaisia yleisiä piirakkapajoja, jos vain sellaisille olisi puitteet.

Funkistaloa ehdotettiin Nightwish-museoksi ja Meijerinrannan vanhaa kivimeijeriä panimoksi, ravintolaksi ja Hakulisen mainitsemaksi piirakkapajaksi.

Kaikki kumppanuuspöydän ideat kirjataan ylös ja otetaan käsittelyyn kaupungin johtoryhmässä.

Viimeistään seuraavassa kumppanuuspöydässä ensi helmi-maaliskuussa kuullaan, miten eri asiat ovat edenneet.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa