Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Maakunnan tapahtumat eivät päättyneet kesään - tänään syysjuhlia ja kirpputoreja, katso menot tästä

  • Anni Kuittinen
  • Heli Sallinen
Kuva lypsykarjanäyttelystä Kiteen Elomarkkinoilta vuodelta 2014. Kuva lypsykarjanäyttelystä Kiteen Elomarkkinoilta vuodelta 2014.

Syksy on koittanut mutta se ei tarkoita, etteikö tapahtumia riittäisi Pohjois-Karjalassa samaan tapaan kuin kesälläkin. Tänään lauantaina maakunnassa teemana vaikuttaa olevan erilaiset kyläjuhlat ja kirpputorit.

Esimerkiksi Kiteen Koivikolla järjestetään Elomarkkinat. Markkinoiden yhteydessä järjestetään Muurikki Lypsykarjanäyttely, johon on ilmoittautunut yli 90 eläintä. Elomarkkinoilla on tarjolla sadonkorjuuajan kasviksia, marjoja, kasvisjalosteita, lihaa, kalaa, hunajaa, jauhoja, leipää, leivonnaisia, käsitöitä sekä paljon muuta.

Tapahtuma on kello 10-16.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Samalla teemalla mennään myös Enon Ahvenisella kello 10-1. Ahvenisen Punaisen Talon Syysmarkkinoilla on myynnssiä syksyn satoa ja käsitöitä. Enon harmonikkakerho esiintyy klo 11-13. Paikalla järjestetään myös pihakirppis, kahviossa  on tarjolla huttua ja perinneleivonnaisia.

Juuassa Tuopanjoen kylätalolla järjestetään Maistuvat kyläjuhlat. Ohjelmassa on muun muassa kisailua, kukkien sidontaa ja arpajaiset. Herkutella voi rosvopaistimenulla. Kyläjuhlat ovat käynnissä kello 12-16.

Kirppiksiä löytyy myös Lieksasta ja Joensuusta. Joensuussa peräkärrykirppis järjestetään kello 10-14 Karjalaisen toimitalon pihassa kello 10-14. Paikalla on myös Konsta-nalle.

Lieksassa peräkärry- ja takakonttikirppis järjestetään Itea Tuvalla kello 9-14. Molemmilla kirppiksillä on myös kahvio.

Liperissä järjestetään Ylämyllyn vanhalla automuseolla autonäyttely. Piha-alueella on harrastukseen liittyvän tavaran rompetori. Näyttely ja rompetori avoinna kello 10-16.

Lieksassa järjestetään tänään lauantaina uuden liikuntahallin avajaiset kello 13-15. Tuolloin julistetaan muun muassa nimikilpailun voittaja. Paikalla esiintyy Jenna Bågeberg ja Lieksan nuorisopuhallinorkesteri. Kello 16 hallissa alkaa salibandyottelu Joensuun Josba vastaan Papas Kajaani.

Kulttuuria kaipaaville Outokummussa järjestetään Kaivos-festivaali, joka kestää lauantain ja sunnuntain ajan.

Katso lisää maakunnan menoja menoinfosta täältä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa