Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Kolme voittoa Suomeen palveluskoirien Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Liperissä

  • Matti Siippainen
  • Matti Siippainen
Suojelukokeessa koirien piti etsiä ja vartioida maalimiestä, jota esitti tällä kertaam Petri Artiola. Tuomari Mikael Laine seurasi koiran jokaista liikettä ja reaktiota. Kuvassa voittajakoira Harmaahurstin Jarkkosamuli. Suojelukokeessa koirien piti etsiä ja vartioida maalimiestä, jota esitti tällä kertaam Petri Artiola. Tuomari Mikael Laine seurasi koiran jokaista liikettä ja reaktiota. Kuvassa voittajakoira Harmaahurstin Jarkkosamuli.

Nastolalaisen Alina Paukkunen ja belgianpaimenkoira malinois Vanja suorittivat viikonloppuna Liperin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa tehtäviä, jollaisia näkee poliisikoiranäytöksissä. Työtehtävät eivät ole Vanjan tavoite.

- Virkakoirat koulutetaan eri tavalla. Nämä koirat ovat sporttikoiria, ja tämä on kilpaurheilua.

Yhteistäkin on:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tämä laji vaalii niitä käyttöominaisuuksia, joiden perusteella poliisille valitaan koiria. Ja pystytään testaamaan virkakoirilta vaadittavia ominaisuuksia.

Paukkunen ja Vanja saivat toiseksi parhaat pisteet IPO-kokeen suojeluosiossa. Sen ykkönen oli Suomen Minna Pättikangas, joka voitti PM-kultaa malinois Harmaahurstin Jarkkosamulin kanssa koko IPO-suojelukokeessa.

Liperin koulukeskuksessa sekä Liperin ja Kontiolahden metsissä pidetyissä PM-kisoissa oli Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta yhteensä 44 koirakkoa, joiden taitoja mitattiin muun muassa jäljestyksessä, esineiden haussa, tottelevaisuudessa ja suojelukokeessa.

Hyvä sää oli kisailijoiden mieleen, mutta se toi oman lisäjännityksensä vainutyöskentelyyn. Metsässä liikkui myös sienestäjiä, jotka jättivät harhajälkiä.

Hausjärveläinen Heli Rissanen, joka kisasi saksanpaimenkoira Mustin kanssa, kiitteli kilpailuolosuhteita.

- Täällä on hyvät maastot. Ei mitään sellaista tiheää rääseikköjä kuin monesti Etelä-Suomessa.

- Olen eläinrakas sekä luonto- ja ulkoiluhullu. Näin voin ulkoilla koiran kanssa metsässä, hän kertoi harrastuksestaan, joka toi nyt PM-kultaa jäljestyksessä.

Kolmannen voiton Suomeen toivat viestissä Jonna Markkanen ja Jari Pölhö sekä koiransa Aktivistin Kanerva.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa