Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Hyvät säät jatkuvat - Maanantaista tulossa kaunis syyspäivä Pohjois-Karjalassa

  • Olli Sorjonen, STT
  • Anitta Räsänen

Joensuuhun luvataan maanantaiksi jopa sunnuntaita lämpimämpää säätä. Ilmatieteen laitoksen mukaan Joensuussa on maanantaina +18 lämpöastetta iltapäivällä. Päivä on puolipilvinen.

Outokumpuun ennustetaan sumuista aamua ja lämpöasteita korkeimmillaan +16. Muutoin Pohjois-Karjalan sääkartta on yksitoikkoinen: Kontiolahti +17, Liperi +17, Ilomantsi +17, Tohmajärvi +17, Kitee +17, Rääkkylä +17, Juuka +17, Lieksa +17, Polvijärvi +17, Valtimo +17 ja Nurmes +17.

Tiistaiksi Pohjois-Karjalaan on luvassa sateita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun helteet ovat jääneet taakse, sateet tuovat vähitellen alkavalla viikolla tuulahduksen syksystä. Tiistaina sadekuurot pyyhkivät lähes koko maan yli itään ja pohjoiseen päin. Lämpötilat liikkuvat melko yleisesti 15 asteen molemmin puolin.

Tosin sateita saatiin jo sunnuntaina muun muassa Kymenlaaksossa ja eteläisessä Satakunnassa. Esimerkiksi Kotkan Rankissa satoi 17,5 ja Raumalla 17 milliä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Maanantaina sadekuuroja saadaan lähinnä maan länsiosassa ja päivän mittaan myös Länsi-Lapissa. Sen sijaan suurimmassa osassa Itä-Suomea, Kainuuta, Pohjois-Pohjanmaata ja Itä-Lappia saadaan nauttia poutasäästä. Lämpötilat liikkuvat poutasäässä parinkymmenen tienoilla, mutta sateen sattuessa ollaan 15 asteen kieppeillä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa