Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Joensuun joukkoliikenteelle omat verkkosivut - kaupunki etsii haastateltavia, jaossa kausilippuja

  • Arttu Koistinen
  • Marko Puumalainen

Joensuun seudun joukkoliikenteelle julkaistaan omat verkkosivut tulevana talvena, Joensuun kaupunki tiedottaa.

Kaupungin mukaan uudella sivustolla joukkoliikenteen verkkopalveluita selkeytetään ja yksinkertaistetaan. Lisäksi verkkosivulle tulee uusia toimintoja.

- Samalla huomioidaan mobiilikäyttäjien suuri määrä. Uusi sivusto on mobiiliresponsiivinen, tiedotteessa ilmoitetaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat hyvässä kasvussa, mikä näkyy myös verkkosivun palvelujen käytön kasvuna, kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen kertoo.

- Jojo on ollut jo usean vuoden haetuimpia palveluita kaupungin verkkosivuilla. Vuonna 2018 Jojo-sivuilla on vierailtu jo yli 300 000 kertaa, mikä vastaa kymmentä prosenttia koko joensuu.fi-verkkosivuston käytöstä, Vartiainen toteaa.

Kaupungin mukaan verkkosivujen uudistustyö alkaa asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden selvittämisellä. Kaupunki hakee nyt Joensuun joukkoliikenteen käyttäjiä henkilökohtaiseen haastatteluun kertomaan näkemyksiään Jojo-verkkosivuista.

Tiedotteen mukaan toiveena on saada mukaan erilaisia joukkoliikenteen ja joukkoliikenteen verkkosivujen käyttäjiä, kuten nuoria ja vanhoja, opiskelevia ja opintonsa päättäneitä, työssä käyviä ja käymättömiä, vakituisesti ja harvakseen bussia käyttäviä, joensuulaisia, kontiolahtelaisia ja liperiläisiä.

Mukaan haastateltavaksi voi ilmoittautua viimeistään sunnuntaina 16. syyskuuta verkossa osoitteessa http://www.joensuu.fi/jojohaastattelu

Haastateltavat 5-10 henkilöä valitaan maanantaina 17. syyskuuta. Heihin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti heti valinnan jälkeen, tiedotteessa kerrotaan.

Haastattelut tehdään henkilökohtaisesti syyskuun aikana. Haastateltavat voivat osallistua myös lokakuussa järjestettävään työpajaan verkkosivuista.

Tiedotteen mukaan jokainen haastateltu saa 30:n päivän kausilipun Jojo-liikenteeseen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa