Tulosta tämä sivu
Maakunta

Pohjois-Karjalan 9.-luokkalaiset osallistuvat hävikkihaasteeseen - hakevat raaka-aineet S-marketeista

Kuvituskuva Kuvituskuva
Millaisia aterioita syntyy, kun sitä valmistetaan sattumanvaraisista raaka-aineista? Haasteeseen vastaavat 9.-luokkalaiset ympäri maata, kun he kokkaavat Hävikkiviikon aikana aterioita kauppojen hävikkiruoasta, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tiedottaa.

Tiedotteen mukaan mukana Hävikki-battlessa ovat Tietäväisen koulu Tohmajärveltä, Pogostan koulu Ilomantsista, Enon koulu sekä Uimaharjun koulu.

Toista kertaa järjestettävässä Hävikki-battlessa kotitalouden valinnaisryhmien oppilaat valmistavat kahden ruokalajin aterioita hävikkiruoasta. Varsinainen kilpailu käydään Instagramissa, jossa oppilaat jakavat kuvia hävikkiannoksistaan tunnisteella #hävikkibattle2018.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ruokavaikuttajista koostuva raati valitsee idearikkaimmat luokat, jotka palkitaan, PKO kertoo.

- Haluamme opettaa, että jääkaapin jämistäkin voi valmistaa maukkaita aterioita, asiantuntija ja kotitalousopettaja Elina OvaskainenMotivasta kertoo tiedotteessa.

Hävikki-battlen järjestää valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Kampanjaa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Tiedotteen mukaan oppilaat noutavat raaka-aineet Hävikki-battleen 10.-14. syyskuuta PKO:n S-marketeista.

- Hävikkiruokakassien sisältö vaihtelee, koska se on koottu kaupan sen hetken hävikistä. Todennäköisesti mukana on ainakin leipää, kasviksia sekä maito-, liha- ja lihajalostetuotteita.