Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Puolustusvoimien suuri harjoitus on alkanut Joensuussa - näkyy jo teillä, Kuhasalon ulkoilualue suljetaan

  • Arttu Koistinen
  • Mikko Makkonen
Arkistokuva Arkistokuva
Puolustusvoimat harjoittelee yhdessä muiden viranomaisten kanssa Pohjois-Karjalan puolustamista tällä viikolla maanantaista perjantaihin.

Joensuu 18 -harjoitus tulee näkymään erityisesti tiistain ja torstain välisenä aikana eri puolilla Joensuuta sekä Ylämyllyllä, Onttolassa ja Jaamankankaalla.

Harjoitus on näkynyt tiedottaja Satu Hujasen mukaan jo maanantaina Joensuun seudulla. Teillä on näkynyt maavoimien M05-maastokuviokuosia, hän toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Voi olla, että Joensuussa näkyy huomenna rynnäkkökivääreitä. Aivan keskustassa ei kuitenkaan ole sellaista harjoitusta, jossa olisi merkittävä määrä sotilaita liikkumassa.

Joensuussa sataman lähistöllä Penttilä-Kuhasalo-Vehkalahti-alueella esiintyy torstaina melua kello 7-18. Tuolloin käytössä on harjoitusampumatarvikkeita, mutta ei kovapanosammuntoja.

Kuhasalon ulkoilualue on suljettuna ulkoilijoilta torstaina kello 7-18.

Kainuun prikaatin johtamaan Joensuu 18 -harjoitukseen osallistuu yhteensä tuhat henkilöä.

Harjoituksen aikana maanantaista perjantaihin päivystää numero 0299 451 964 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten.

- Kansalainen voi soittaa numeroon, jos hänellä on kysyttävää esimerkiksi siitä, uskaltaako tietyllä alueella liikkua. Numeroon voi myös soittaa, jos on jotain hampaankolossa. Otamme mielellämme koppia palautteesta harjoituksen aikana kuin että suurella työllä jälkikäteen selvitämme, mikä on mennyt mönkään, Hujanen sanoo Karjalaiselle.

Harjoitusta voi seurata maavoimien sosiaalisen median kanavilla Facebookissa ja Twitterissä aihetunnisteilla #joensuu18.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa