Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Kesälahdella tallennetaan historiaa mutta myös nykyaikaa digipitäjä-hankkeessa - Nuorisotoimi mukana innostamassa videoiden tekoon

  • Olli Sorjonen

Kesälahti-Seuralla on meneillään Kesälahden digipitäjä -hanke, jossa digitoidaan ja tallennetaan kesälahtelaista historiaa ja nykyhetkeä seuran ylläpitämään arkistoon, seura tiedottaa. Aineistoa myös julkaistaan www.kesalahti.net -sivustolla ja järjestettävissä tupailloissa ja muissa tilaisuuksissa.

Hankkeessa otetaan digitoitavaksi Kesälahteen liittyvää aineistoa valokuvina, video- ja ääninauhoina sekä kaitafilmeinä. Alkuperäinen aineisto palautetaan digitoinnin jälkeen omistajalle ja mukaan annetaan myös siitä tehdyt digitaaliset tallenteet. Kaikki digitoitu materiaali säilytetään Kesälahti-Seuran kotiseutuarkistossa.

Myös nuoria halutaan mukaan projektiin. Nuorisotoimi tulee auttamaan nuoria omien lyhyiden kuvakoosteiden ja videoiden tekemisessä. Aiheena näissä on nuorten oma elämä Kesälahdella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hankkeeseen on saatu Keski-Karjalan Jetinan myöntämää Leader-rahoitusta

Tähän mennessä on digitoitu jo valokuvia 1930-luvulta, magnetofoninauhoja 1960-luvulta sekä Reijo Ahokkaan 1986 kuvaama kaitafilmielokuva, joka esitetään 15.9. Savutuvassa Huttujuhlassa. Aiemmin Kesälahti-Seura on digitoinut tuhansia Arvo Ahokkaan negatiiveja Museoviraston avustuksen turvin.

Hanke jatkuu maaliskuun loppuun 2019, johon asti Kesälahti-Seura ottaa vastaan aineistoa Kyllikin talossa (Norotie 3, Kesälahti) 17.9. alkaen maanantaisin klo 12-16 ja lauantaisin 12-14 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoa antaa Pentti Ojajärvi 050-4055927 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa