Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Maakunta

Vaarallisten jätteiden, sähkölaitteiden, metallin ja renkaiden keräyspäivät Joensuussa ja Ilomantsissa - katso keräysauton aikataulu

  • Arttu Koistinen
  • Marko Puumalainen
Kuvituskuva Kuvituskuva
Puhas järjestää kotitalouksille vaarallisten jätteiden, metallin, sähkölaitteiden ja renkaiden keräyspäivät lokakuussa Ilomantsissa ja Joensuussa.

Keräys on veloitukseton. Jätteitä saa tuoda ainoastaan ilmoitettuna aikana, ja ne tulee luovuttaa suoraan keräysautoon, Puhas tiedottaa.

Keräykseen voi tuoda vaaralliset jätteet, kuten akut, liimat, lakat, maalit, painepakkaukset, lääkkeet, kuumemittarit ja LED- ja energiansäästölamput.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaarallisia jätteitä ei saa sekoittaa keskenään. Vaaralliset jätteet otetaan vastaan tiiviissä astioissa tai myyntipakkauksissaan, Puhas kertoo tiedotteessaan.

Jäteöljyt on tuotava astioissa, joiden poistoaukon läpimitta on vähintään 55 millimetriä. Kirkkaat voiteluöljyt on tuotava astioissaan.

Metallit, pienikokoinen metalliromu ja -silppu on laitettava esimerkiksi avonaisiin ja puhtaisiin metalliastioihin.

Sähkölaitteet, kuten jääkaapit, liedet, televisiot, valaisimet, puhelimet ja kaukosäätimet voi tuoda keräykseen.

Keräykseen kelpaavat myös renkaat vanteilla tai ilman. Keräykseen voi tuoda myös yksittäiset hehku- ja halogeenilamput, lasi- ja kristalliastiat sekä posliini- ja keramiikkaesineet.

Keräysauto kiertää 3. lokakuuta Ilomantsissa Hattuvaaran ekopisteessä osoitteessa Hatuntie 361 kello 8-9, Huhuksen ekopisteessä osoitteessa Huhuksentie 45 kello 10-11, Lylykosken Enontien levähdysalueella osoitteessa Enontie 176 kello 11.30-12.30 ja Maukkulan aluekeräyspisteessä osoitteessa Vehnävaarantie 2 kello 13.30-14.30.

Auto on 10. lokakuuta Uimaharjussa osoitteessa Oksatie 1 kello 10-11 ja Enossa Ahvenisentien aluekeräyspisteessä osoitteessa Ahvenisentie 7 kello 12.30-13.30.

Keräysauto kiertää 17. lokakuuta Heinävaarassa Seo-huoltoasemalla osoitteessa Ilomantsintie 2205 kello 9-10, Honkavaaran Gulf-huoltoasemalla osoitteessa Honkakaare 2 kello 11-12 ja Reijolan ST1-huoltoasemalla osoitteessa Vanha Valtatie 6 kello 13-14.

Auto pysähtyy 24. lokakuuta Tuupovaarassa Öllölän tanssilavan pysäköintialueella osoitteessa Öllöläntie 151 kello 9-10 ja Koveron Teboil-huoltoasemalla osoitteessa Ilomantsintie 4238 kello 11 alkaen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa