Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta

Suosittu Saarilan kotieläinpiha lopettaa toimintansa - pihapiiri rauhoitetaan eläkepäiville

  • Anni Kuittinen
  • Taru Väänänen
Saarilan kotieläinpihassa on asunut muun muassa aasi ja hevonen. Saarilan kotieläinpihassa on asunut muun muassa aasi ja hevonen.
Polvijärvellä toimiva Saarilan kotieläinpiha lopettaa toimintansa tähän kesään. Kotieläinpihan miljöö halutaan rauhoittaa yksityiskäyttöön, ja tämän myötä toiminta lopetetaan.

Talon isäntä ja emäntä Seija ja Eero Kakkonen ovat nyt päälle seitsemänkymppisiä, joten he haluavat nyt rauhoittua, kertoo Terhi Kakkonen lopettamisen syyksi.

Kotieläinpiha on ollut Saarilassa liitännäiselinkeino ja päätoimena on edelleen maatalous.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Meillä on myös vuokramökkejä ja niiden toiminta jatkuu ennallaan.

Myös Seija Kakkonen jatkaa vielä ruokapalveluitaan jossakin muodossa.

Terhi Kakkosen mukaan oli selvää, ettei kotieläinpihan toimintaa ole kannattavaa siirtää muuallekaan jatkettavaksi.

- Päätalo on ollut sen paikan sydän ja vanha pihapiirin miljöö on se juttu.

Kotieläinpiha ehti toimia Saarilassa noin seitsemän vuoden ajan, mutta eläimiä pihassa oli jo tätä ennenkin. Kakkosen mukaan kyseessä oli erittäin toimiva konsepti.

- Tänä kesänä meillä oli vilkkain kesä koskaan ja kysyntää oli paljon. Sitten vain tulee tällaiset käytännön asiat eteen, Kakkonen toteaa.

Muutosten myötä kotieläinpihan asukkaille etsitään uusia koteja. Pihassa on ollut melkoinen eläinrepertuaari: aaseja, alpakoita, kääpiökilejä, minilampaita, mohairv-vuohi, kanoja, Kakkonen luettelee muutamia. Osa eläimistä jätetään lemmikiksi itselle.

- Aika aikaa kutakin, ja sitten täytyy tehdä uusia suunnitelmia. Nyt annetaan isovanhemmille rauha eläkepäivien viettoon, Kakkonen tuumaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa